Tri mjeseca Plenković nije primio pučku pravobraniteljicu

Objavljeno 05.03.2017 - Vijesti

Tri mjeseca Plenković nije primio pučku pravobraniteljicu

Lora Vidović, pučka pravobraniteljica već tri mjeseca bezuspješno pokušava ostvariti sastanak s premijerom hrvatske države, s gospodinom Plenkovićem, no isti je ignorira.

Lora Vidović je kazala da se negativno izvješće State Departmenta djelomično temelji i na njezinom izvješću te da u Hrvatskoj problema još ima.

Napomenula je da njezino izvješće prošle godine nije prihvaćeno u Saboru,a  da je navedeno izvješće imalo za cilj dati objektivnu sliku stanja ljudskih prava u Hrvatskoj te je ukazala i na pojave diskriminacije u našoj državi.

Lora Vidić je naglasila da ne smijemo zaboraviti ni siromaštvo u našoj državi jer je ono najveći neprijatelj ljudskih prava.

Zašto Plenković nije već tri mjeseca primio pučku pravobraniteljicu i je li on svjestan koja je njezina funkcija u društvu?

Pučka pravobraniteljica opunomoćenica je Hrvatskoga sabora za zaštitu i promicanje ljudskih prava i sloboda, središnje je tijelo za suzbijanje diskriminacije te djeluje kao Nacionalni preventivni mehanizam za zaštitu osoba lišenih slobode. U svom radu je samostalna i neovisna i izgleda da je to političarima najveći problem.

Pitanje je da li Plenković uopće zna za slučaj mladog dečka u Rijeci koji je došao na jednostavnu operaciju slijepog crijeva, a pogreškom liječnika dečku je odrezana noga. Navedeni dečko i njegova obitelj prolaze pravosudnu dramu u Hrvatskoj već 11 godina, i sada im je “ponosno” javljeno da je njihov slučaj otišao u zastaru.

Samo ovaj slučaj je dovoljan da se u bilo kojoj državi sruši ministri pravosuđa i zdravlja, a ukoliko premijer Vlade ne podnese hitne mjere po kojima će se u mjesec dana sve riješiti, onda i on mora podnijeti ostavku.

Jesu li Amerikanci pokazali još jednom da su veći prijatelji hrvatskog naroda od naših političara koji tobože štite naše interese?

 

 

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u