Trgovine nedjeljom raditi će sigurno na moru!

Objavljeno 01.05.2020 - GospodarstvoIzdvojeno

Trgovine nedjeljom raditi će sigurno na moru!

Iako je dio epidemiologa predložili da trgovine ne bi trebale raditi nedjeljom navodno zbog sigurnosti građana od koronevirusa, ideja nije naletila na podržavanje većine građana Hrvatseke zbog slijedećih stavki:

1. rad nedjeljom nema nikakve veze s povećanom opasnošću od zaraze koronavirusom jer kad bi trgovine nedjeljom bile zatvorene, veći pritisak na trgovine bio bi druge dane. Veći broj ljudi na jednako velikim trgovinama značio bi samo veća mogućnost zaraze građana Hrvatske, ali i turista koje očekujemo.

2. Hrvati vole nedjeljom ići u trgovine jer taj dan imaju vremena s cijelom obitelji prošetati trgovačkim centrom i na miru pogledati što im treba.

3. vjerske zajednice neće profitirati ako trgovine rade ili ne rade nedjeljom

4. Hrvatska je turistička država u koju gosti uglavnom dolaze subotom, a u nedjelju odlaze u trgovine i kupuju jer prvog dana se uglavnom dolazi u apartmane ili na plovila oko 16.00, i prvi se dan u neke restorane, a u nedjelju se kupuje u trgovinama sve ono što se uvidjelo da nedostaje.

5. Hrvatska je slobodna gospodarska država i tvrtke bi trebale same odlučiti hoće li raditi nedjeljom ili ne. Nedjeljom se rad više plaća i radnik može sam odlučiti hoće li raditi u tvrtki koja radi i nedjeljama i blagdanima ili ne!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u