Toyota Yaris Challenge kup 2020.-2022.

Objavljeno 08.09.2019 - Sport

Toyota Yaris Challenge kup 2020.-2022.

Prošli tjedan na automotodromu Rauš u N. Marofu održano je predstavljanje TOYOTA YARIS Challenge kup natjecanja. Ovaj kup je zamišljen kao natjecanje 24 identična automobila Toyota Yaris 1.5 VVTi 111KS 3v TYC edition s 24 licencirana vozača u 8 trkaćih timova sa po 3 automobila u timu. Trenutno su u fazi prijave natjecatelja i definiranje posljednjih detalja, a kup će se voziti kroz tri natjecateljske sezone 2020.-2022. i kroz minimalno šest manifestacija godišnje ( min. 12 utrka ) većinom na kružnim stazama u HR i regiji u sklopu prvenstva PH/CEZ te na brdskoj utrci za PH/EP u Buzetu i posebnom brzinskom ispitu INA-Bundek u sklopu INA Delta Rally u Zagrebu a sve u sklopu službenog kalendara HAKS-a za 2020.-2022.

Još od 1957. godine Toyota je uspješan natjecatelj u području auto-moto sportova uključujući FIA World Rally prvenstvo (WRC) te Svjetsko prvenstvo izdržljivosti (WEC). Za Toyotu, aktivnosti povezane sa automobilskim sportom imaju posebnu značenje. Ekstremni uvjeti automobilskih sportova otkrivaju puni potencijal vozila. Potencijal koji ne vidimo u svakodnevnoj vožnji. Auto-moto sportovi omogućuje da se testiraju ultimativne granice vozila s ciljem da se u budućnosti stvaraju “uvijek-bolji” automobili. U Toyoti vjerujemo da sportska vožnja pod ekstremnim uvjetima pruža brojne mogućnosti za razvoj automobila ali i za napredak ljudi uključenih u održavanje, promociju i prodaju tih automobila.

Izuzetno smo ponosni što možemo objaviti početak suradnje Toyota Croatia d.o.o. s partnerom Bonum Motus d.o.o. na regionalnom projektu TOYOTA YARIS CHALLENGE.

Želja nam je da se ovim TYC kup natjecanjem u Hrvatskoj opet pokrene interes publike za ovakav format mono-kup* natjecanja ali i za auto sport natjecanja u cjelini.
Također TOYOTA YARIS CHALLENGE natjecanjem želimo zainteresirati i mlađe generacije potencijalnih vozača i gledatelja, kako u TYC kup natjecanju tako i u svim ostalim granama auto sporta, te da nastavimo dugogodišnju tradiciju auto sport natjecanja u Hrvatskoj

Organizatori TYC natjecanja su : AKK DS RACING Prelog i BONUM MOTUS d.o.o.

Partneri TYC natjecanja su :
TOYOTA Croatia – generalni partner TYC
UniCredit Leasing Croatia – financijski partner TYC
Kreator TV – medijski partner TYC
Automotodrom GROBNIK – sportski partner TYC

Zašto baš TOYOTA YARIS CHALLENGE kao mono kup* ?

To je format natjecanja u auto sportu koje nudi svima iste polazišne uvijete, identična vozila istih težina i performansi i gdje svi imaju iste svekolike uvijete za pokazati svoje vozačke vještine i mogu ih usporediti sa drugim vozačima na istom natjecanju, na istoj stazi i u identičnim vremenskim uvjetima.
Ovo je idealan format natjecanja, za vozače početnike u auto sportu ali i za iskusne vozače, da usporede svoje vozačke vještine sa dugogodišnjim kolegama i konkurentima iz različitih klasa i disciplina. Mono kup natjecanja privlačan je gledateljima, medijima, sponzorima te je financijski i organizacijski najpristupačniji format auto sport natjecanja – prema omjeru uloženo/dobiveno sa aktualnim modelom trkaćeg kup vozila..

Foto: Morgan Matijević
Autor: Petra Rajterić

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u