Torpedo runnersi i grad koji trči

Objavio Kigo 20.04.2017

Ovog vikenda članovi riječkih Torpedo runnersa u velikom će broju nastupiti na utrci Homo si teć te tom prilikom pozivaju sve građane da ih dođu bodriti i da budu dio veličanstvene atmosfere koju će Rijeka, bez sumnje, priuštiti svim sudionicima. U nedjelju će ovaj trkački klub postati bogatiji za još dva maratonca, Josipa Dujmića i Jadranku Dragičević, a osim njih Rijekom će iz njihovih redova trčati 31 polumaratonac, dok se 18 članova odlučilo za utrku u dužini od 10 km, a 9 za štafetu. Torpedo runnersi nastupili su i na već održanom Molo longo trku, na kojem je Damjan Dabović osvojio odlično 6. mjesto, te na utrci 539 skok.

Plan utrka Torpedo runnersa za 2017. godinu uključuje već spomenuti Homo si teć, Wings for life u Zadru, Risnjak trail iz serije Kvarner trails utrka, Grawe noćni maraton u Zagrebu, Istrian wine run u Umagu te već tradicionalni Volkswagen Ljubljana marathon.

Torpedo runnersi nastali su nakon uspješno završene Adidasove škole trčanja generacije 2014. u trajanju od 8 mjeseci, istrčanog prvog polumaratona te zimske sezone trčanja 2014/2015. Kako se većina polaznika odlučila nastaviti baviti trčanjem, odlučili su osnovati grupu koja za cilj ima promociju trčanja, rekreativnog bavljenja sportom i očuvanja zdravlja. Grupa je otvorenog tipa, pa joj se je priključilo i nekoliko polaznika prijašnjih i sljedećih generacija škole trčanja tako da sada broji 130 članova. Treninzi Torpedo runnersa održavaju se četiri puta tjedno pod vodstvom trenera Damira Adžage prema detaljno osmišljenom planu i programu rada, s ciljem da svaki pojedinac bude što je bolje moguće pripremljen za određenu utrku. Tijekom tjedna Torpedo runnerse moguće je susresti na relacijama Kantrida-Preluk, Kantrida-Matulji ili Kantrida-Mlaka, dok dužinske treninge subotom odrađuju u Kastavskoj šumi Lozi, na Kostreni ili Platku. Zainteresirani Torpedo runnerse mogu pratiti putem njihove web stranice torpedo.run ili putem Facebook stranic

Komentari

komentar

Anketa

Zbog čega volite ljeto?

Vidi rezultate

Loading ... Loading ...

hrvatska – vrijeme

Vrijeme

Najljepša redakcija u Hrvatskoj

Impressum

Pjesma My friend, s kojom će Jacques Houdek nastupiti na ovogodišnjemu 62. natjecanju za pjesmu Eurovizije

Tim koji potpisuje glazbu za pjesmu My friend čine Jacques Houdek, Siniša Reljić i Tony Malm, autori su teksta Jacques Houdek, Ines Prajo, Arijana Kunštek i Fabrizio Laucella, a poruku su pjesme vrhunski dočarali glazbenici Antun Stašić na violini i Neven Šverko na violončelu.

Želite li biti skipper, mornar, kuhar ili hostesa na luksuznim plovilima u Hrvatskoj nazovite broj 051 324 189