“To što Ivica Todorić radi, to je svinjarija”

Objavljeno 11.12.2017 - Vijesti

“To što Ivica Todorić radi, to je svinjarija”

Gostujući u emisiji Poslovni tjedan, Emil Tedeschi je rekao da se ne može govoriti o krizi leadershipa, a da se ne spomene bivšeg predsjednika Vlade protiv kojeg se vodi nekoliko sudskih procesa, slučaj Agrokor i kriminal u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Treba biti vrlo jasan. S takvim liderima smo dospjeli tu gdje jesmo. Jesu li oni bili sposobni? Oni su naoko bili sposobni, bili su probitačni. Oni nisu igrali u zakonskim normama po pravilima. Ako netko smatra da je lider onaj koji je inovativan, koji svjesno krši pozitivne pravne propise, onda je u krivu. Takva vrsta liderstva nas vodi u kaos, direktno osiromašuje društvo i šalje mladima poruku ‘u ovakvom društvu se može na ovakav način uspjeti'”, rekao je Tedeschi.

Obrušio se na dugogodišnji način upravljanja u tom koncernu i ponašanje Uprave, pogotovo Ivice Todorića. To što Ivica Todorić radi, to je svinjarija. Pobjeći i ostaviti brod sa više desetaka zaposlenih, ostaviti cijeli svoj tim da bude pod istragom i negdje iz daljine nekog komfora, Londona, držati predavanje ukupnom hrvatskom gospodarstvu i društvu u cjelini, pa i šire, kako je on u pravu, a ovdje je evidentna rupa od više milijardi kuna, to govori o antivodstvu. Zbog toga ako govorimo jednu rečenicu što je lider – to je odgovoran vođa. Odgovoran vođa nikad ne bi dopustio ovakvu situaciju i nikad se ne bi ovako ponašao, kaže Tedeschi.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u