Tko će izgubiti izbore?

Objavljeno 06.11.2015 - Vijesti

Tko će izgubiti izbore?

Ovih dana svi se pitaju samo jedno pitanje. Tko će pobijediti na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj, no pravo je pitanje tko će izgubiti izbore ili, tko će osvojiti manje glasova od preteklih nacionalnih izbora.

U zapadnom svijetu posve je normalno da šef stranke koja je izgubila izbore, ili koja je dobila manje glasova nego na zadnjim izborima da podnosi neopozivu ostavku.

Jedan od “velikana” na ovim izborima u Hrvatskoj također će izgubiti. Hoće li isti imati snage i minimalne demokratske kulture da odstupi i najavi neopozivu ostavku?

Teško je vjerovati da u državi koja ima toliko taštih političara, da će bilo koji od njih nakon izgubljenih izbora sam sebe kazniti. Oni drže da su božanstva bez kojih se ne može i da je samo njih Bog predodredio da budu vođe. Većina šefova stranaka gledaju se svaki dan u ogledalo i sami sebi govore, VI VISOČANSTVO STE NAJBOLJI…

Šteta da nema zakonske regulative da šef stranke, gubitnik izbora, gubi i mjesto šefa stranke drugi dan nakon izbora, do novih unutarstranačkih izbora.

Valjda ćemo promjenom rukovodstva DIPa dobiti neku sličnu regulativu kao i glasovanje putem interneta.

Budućnost je tako daleka…..

 

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u