Terase se konačno otvaraju, pa se miču medvjedići s terasa!

Objavljeno 25.02.2021 - IzdvojenoVijesti

Terase se konačno otvaraju, pa se miču medvjedići s terasa!

Jedna od najglupljih odluka Vlade RH u zadnjih 10 godina vjerojatno je bila da se zbog korone zatvore terase kafića pa smo dobili idiotsku situaciju da se medvjedići nalaze na pristojnoj udaljenosti na terasama kafića , a da su se građani stiskali jedan uz drugoga ispred kafića gdje sjede medvjedići.

Sada ta glupa i nelogična odluka konačno0 odlazi u povijest i terase će konačno zaživjeti kao sigurno mjesto za ispijanje kava i uživanja na suncu koje je također zdravo protiv korone!

Na 45. sjedici Vlade koja se održala u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, premijer Andrej Plenković najavio je otvaranje terasa ugostiteljskih objekata, kao i početak treninga u zatvorenim prostorima, ali uz epidemiološke mjere i propise. Istaknuo je kako su mjere primjerene trenutku, ali uvijek mogu postati restriktivnije ako se situacija pogorša.

U uvodnom dijelu sjednice premijer je istaknuo da mu je drago što je pripremljen cjelovit registar otoka. Posao koji je napravljen omogućit će pristup svakome koga se tiču informacije oko otoka. Na sjednici na Hvaru predložen je novi Zakon, a potičemo i koncept pametnih ulaganja. Napravljen je i projekt Safe stay in Croatia, rekao je.

Vezano za koronavirus brojevi su smanjeni 11 puta, ali na tjednoj razini bilježimo porast.

– U ovom trenutku ne možemo sa sigurnošću tvrditi koji su uzroci ovoga trenda, da li je to bilo zbog hladnoće, popuštanja mjera ili šireg opuštanja u smislu modela ponašanja, ali i dalje moramo zadržati veliki oprez.

– Uz Dansku smo zemlja koja ima najmanju incidenciju u EU. Dobro je da je smanjen broj ljudi u izolaciji i broj preminulih, situacija je bolja, ali zahtijeva oprez, rekao je Penković.

Otvaranje terasa ugostiteljskih objekata i dvorana za treninge

Nakon niza konzultacija s nizom resora intencija je da se od 1. ožujka omogući rad ugostiteljskim objektima na terasama i na otvorenim prostorima, rekao je Plenković.

– Smatramo da je to dobro s obzirom na okolnosti. To će biti uz propisane epidemiološke mjere. Što se tiče sporta, omogućit će se održavanje treninga ali uz propise zbog određenih specifičnosti s obzirom na kontaktne i kolektivne sportove. U svakom slučaju nastavit ćemo s praćenjem poduzetnika i gospodarstvenika. Ministri će nastaviti s odgovarajućim praćenjem gospodarstva i poduzetnika i nastaviti dijalog s predstavnicima gospodarstva vezano za očuvanje radnih mjesta.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u