TENISKI TURNIR ZAGREB LADIES OPEN OVOG TJEDNA NA TERENIMA TENISKOG CENTRA MAKSIMIR

Objavljeno 15.09.2020 - Sport

TENISKI TURNIR ZAGREB LADIES OPEN OVOG TJEDNA NA TERENIMA TENISKOG CENTRA MAKSIMIR

Teniski turnir Zagreb Ladies Open održava se ovog tjedna na zemljanim terenima TC Maksimir. Od 15. do 20. rujna za nagradni fond od 25 tisuća dolara natjecat će se 32 tenisačice iz cijelog svijeta. Ovo je 11. izdanje turnira koje zbog otkazivanja drugih u Hrvatskoj ove godine s pravom nosi i epitet najjačeg teniskog turnira u našoj zemlji 2020. godine.

‘’Unatoč korona krizi i otkazivanju brojnih teniskih turnira uspjeli smo organizirati jedan vrhunski, profesionalni teniski turnir. Privukli smo tenisačice iz cijelog svijeta nakon što smo im objasnili kako je u Zagrebu sigurno i da ćemo se strogo pridržavati svih epidemioloških mjera i uputa. Ovo je tradicionalna, 11. godina turnira, nagradni fond je smanjen ali vjerujem da će organizacija ostati na najvišoj mogućoj razini kao i prošlih godina!’’ – najavio je Zagreb Ladies Open direktor turnira Emir Aliti.

Turnir će otvoriti hrvatska tenisačica Ana Konjuh i Nijemica Jule Niemeier mečem koji počinje na centralnom terenu u 10 sati. Uz Anu, na turniru će se natjecati još osam hrvatskih tenisačica kao i tenisačice iz čak 15 zemalja. Uz turnir u pojedinačnoj konkurenciji održat će se i turnir parova, a mečevi se igrati na četiri terena. Izostanak uobičajenih natjecanja i turnira ove godine jamči da nas na Zagreb Ladies Openu očekuje vrhunski tenis koji će oduševiti sve ljubitelje bijelog sporta.

Zagreb Ladies Open je ITF-ov turnir koji se u Zagrebu održava u suorganizaciji Hrvatskog teniskog saveza te uz podršku Grada Zagreba. Zagreb Ladies Open još je jedna potvrda kako, zahvaljujući naporima Hrvatskog teniskog saveza, tenis u Hrvatskoj nije stao kao u većini drugih zemalja. Nakon prvenstva Hrvatske za mlađe uzraste i seniore u suorganizaciji Hrvatskog teniskog saveza, ovo je najjači ovogodišnji turnir koji će omogućiti nastavak razvoja tenisa u Hrvatskoj. Zbog epidemološke situacije turnir će se održati bez prisustva publike, a svi mečevi moći će se pratiti uživo na web stranici ITF-a.

Autor: Stipe Cigić

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u