On je maznuo Srbima zrakoplov

Autor: kigo 28.10.2012 310 pogleda

Oteo zrakoplov spskoj vojsci (tzv. JNA), odletio u Austriju. Priključio sebe i zrakoplov snagama pobjedničke Hrvatske Vojske. To je heroj Rudolf Perišin

U Ivanić Gradu će se održati 8. memorijal Rudolfa Perešina i 21. obljetnica Perešinova preleta MIG-om JNA u Austriju. Obilježavanje počinje preletom borbenog zrakoplova MIG-21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane te polaganjem vijenaca ispred spomen-biste Rudolfa Perešina. Svečani program obilježavanja održat će se u Cagincu.

Rudolf Perešin prvi je pilot Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i istinski heroj Domovinskog rata. Svojim zrakoplovom MIG-21 25. studenoga 1991. s bihaćkog aerodroma doletio je u Klagenfurt, odbivši se boriti protiv svojega naroda. Poznate su njegove riječi: Ja sam Hrvat i neću pucati na hrvatski narod. Perešin i njegova prva lovačka eskadrila tijekom rata obavljali su brojne borbene zadaće te branili Zagreb i zračni prostor Hrvatske.

Drugog dana Bljeska, 2. svibnja, obavljajući borbenu zadaću kod Stare Gradiške, Perešinov MIG biva pogođen. Pilot se katapultirao na neprijateljski teritorij i od tada mu se gubi svaki trag. Njegovi posmrtni ostaci vraćeni su Hrvatskoj 4. kolovoza 1997., a 15. rujna 1997. pokopan je na Mirogoju. Rudolf Perešin posmrtno je odlikovan činom stožernog brigadira.

hrvatska – vrijeme

Vrijeme

Partneri

Endijeva Božićna čarolija u pjesmi VOLIM OVAJ BOŽIĆ

Ova božićna pjesma Endijev je peti singl, kojim nakon hitova s višemilijunskim pregledima na Youtubeu, u posljednjem tjednu studenog, najavljuje svoj prvi album 'DA SE MENE PITA'. U maniri pravih svjetskih zvijezda, Endi će tako pravu vojsku svojih fanova razveseliti modernim božićnim singlom koji će, sudeći prema prvim reakcijama, postati pravim božićnim hitom za sve generacije. 'Volim ovaj Božić, a najviše ga volim s tobom!', poruka je novog singla ovog mladog teen glazbenika, koji svakim novim videospotom oduševi tisuće svojih vjernih fanova. Glazbu nove pjesme potpisuju Bojan Šalamon-Shalla, Zdeslav Klarić i Andrea Čubrić, koja je i autorica teksta. Za produkciju su odgovorni Bojan Šalamon-Shalla i Zdeslav Klarić. Redatelj ovog prekrasnog video spota je Mihovil Bek, a sve je složeno i producirano u Reflexion studiju.
Želi te li biti skipper, mornar, kuhar ili hostesa na luksuznim plovilima u Hrvatskoj nazovite broj 051 324 189
Ukoliko želite provesti nezaboravan vikend na jedrilicama uz vrhunsko vodstvo educiranih skippera i na vrhunskim party destinacijama dovoljno je nazvati 051/324 189

Fiskalna blagajna

KigoKasa
Fiskalna blagajna Kigo nudi instalaciju cjelovite fiskalne blagajne sa centralnim skladištem, podrškom za sve vrste računa, ponude, knjigovodstvena izvješča, backup podataka... sve što Vam je potrebno za nesmetano poslovanje za 0 kn, plaćajte jedino korisničku podršku 49kn/mjesečno (588 kn godišnje).
Blagajna radi na Windowsima, Mac-u, Androidu i Linuxu.
Saznajte više na www.kigokasa.com

Pošaljite nam vijest na

FACEBOOK