Tvrtke za 10 kuna!

Autor: kigo 12.07.2012 191 pogleda

Vlada je Hrvatskom saboru uputila prijedlog izmjena i dopuna Zakona o trgovačkim društvima, kojim se otvara mogućnost osnivanja jednostavnog društva s ograničenom odgovornošću, odnosno da se trgovačka društva osnuju za 10 kuna

To je oblik koji poznaju mnoge zemlje u Europskoj uniji, rekao je ministar pravosuđa Orsat Miljenić, dodavši da je dao dobre rezultate, posebno u području samozapošljavanja.

Za razliku od klasičnog d.o.o.-a, ove tvrtke ne moraju imati temeljni kapital od 20.000 kuna, već je dovoljno 10. 

Za različite pristojbe pri osnivanju tvrtke dosad je trebalo izdvojiiti oko 2000 kuna, a sada će biti dovoljno 750.

Partneri

Baron Gautsch, snažna poruka miru

Sami parobrod “Baron Gautsch” plovio je prije točno sto godina na relaciji Kotor -Trst sa službeno 246 putnika na brodu(mnogi kažu i znatno više). Nakon zadnjeg stajanja na otoku Lošinju, brod se 13. kolovoza 1914. zaputio prema Trstu te je naletio na minu koju su postavili Austro-ugarski vojnici. Brod je potonuo vrlo brzo, a s njega je spašeno 148 putnika i 31 član posade. Nakon nailaska na minu brod je potonuo šest nautičkih milja jugozapadno od svjetionika Sv. Ivan na Pučini. Olupina Barona Gautscha je vrlo dobro očuvana, a s obzirom da je ova nezgoda neslužbeno proglažena “Jadranskim Titanikom”, rješenjem Uprave za zaštitu kulturne baštine Baron Gautsch upisan je u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske. Na olupini broda, koja se nalazi na dubini od čerdesetak metara, naš svjetski prvak i rekorder Goran Čolak zaronom na dah položio je vijenac dok je samom činu polaganja pod vodom posvjedočilo 50ak SCUBA ronioca iz raznih krajeva Hrvatske. “Bila mi je iznimna čast što sam pozvan da položim vijenac. Brod je krasan primjerak. Fantastično je da se može roniti kroz njega, što nije čest primjer na podvodnim lokacijama”, kazao je Goran. Publika nije bila samo pod vodom. Cijela komemoracija mogla se pratiti i s jednog od najlijepših brodova Jadrana, “Kraljice mora”, koja je svojom prisutnošću uveličala ovaj događaj. Uz mnoge uzvanike na prekrasnoj “Kraljici mora” koji su došli odati počast, bio je i bivši predsjednik Stipe Mesić koji je u spomen svim žrtvama tog tragičnog događaja bacio vijenac preko palube u more i poslao jasnu poruku mira cijelom svijetu. Cijelo događanje na valovitoj pučini bilo je pod budnim okom ronioca specijalnih jedinica grada Zagreba koji su pod pokroviteljstvom TZ Zagreb bili zaduženi za siguran povratak svih prisutnih, ili kako se kaže “mirno more”. Velika pažnja bila je usmjerena na gospodina Božu Dimnika, koji je počasni kozul Hrvatske u Sloveniji i koji je sa svojih osamdesetak godina odvažno skočio u more i zaronio na četrdesetak metara. Ataše za poljoprivredu i šumarstvo republike Austrije Christian Brawenz također je nazočio samome događanju kao i Vojni ataše Austrije gospodin Roman Ernst Fischer. Obolježavanje 100 godina potonuća Barona Gautscha popratili su i novinari iz Hrvatske, Austrije i Slovenije.
Želi te li biti skipper, mornar, kuhar ili hostesa na luksuznim plovilima u Hrvatskoj nazovite broj 051 324 189
Ukoliko želite provesti nezaboravan vikend na jedrilicama uz vrhunsko vodstvo educiranih skippera i na vrhunskim party destinacijama dovoljno je nazvati 051/324 189

Vremenska prognoza

Vrijeme

Fiskalna blagajna

KigoKasa
Fiskalna blagajna Kigo nudi instalaciju cjelovite fiskalne blagajne sa centralnim skladištem, podrškom za sve vrste računa, ponude, knjigovodstvena izvješča, backup podataka... sve što Vam je potrebno za nesmetano poslovanje za 0 kn, plaćajte jedino korisničku podršku 49kn/mjesečno (588 kn godišnje).
Blagajna radi na Windowsima, Mac-u, Androidu i Linuxu.
Saznajte više na www.kigokasa.com

Pratite nas na Facebooku

Pošaljite nam vijest na