Svjetsko reli prvenstvo prvi put dolazi u Hrvatsku

Objavljeno 12.09.2017 - Sport

Svjetsko reli prvenstvo prvi put dolazi u Hrvatsku

Najbolji svjetski relijaši ipak će voziti u Hrvatskoj, nakon što je WRC Croatia Rally potvrđen za sezonu 2019. Start bi trebao biti u pulskoj Areni, a cilj u Poreču. Vozit će se istarskim cestama

Iako je zbog manjka vremena za organizaciju i nepovoljnoga datuma održavanja WRC Croatia Rally za sezonu 2018. otpisan te je umjesto Hrvatske u kalendar ubačena Poljska, to ne znači da najbolji svjetski relijaši neće doći u Hrvatsku.

Jedan od razloga otkazivanja planova za 2018. jest FIA-in odabir datuma usred turističke sezone, što je hrvatskoj strani bilo iznimno nepovoljno. Idealan termin za nas bi bio u travnju, svibnju, rujnu ili listopadu pa će FIA za sezonu 2019. upravo u nekim od tih termina upisati Hrvatsku u WRC kalendar.

Navodi se kako će start WRC Croatia Rallyja 2019. biti u pulskoj Areni, a cilj u Poreču. Svjetsko reli prvenstvo hrvatskom bi gospodarstvu donijelo direktan profit od preko 60 milijuna eura, što od televizijskih prijenosa što od brojnih noćenja.

WRC godišnje prati 700 milijuna ljudi, a podaci iz Portugala pokazali su kako je isključivo zahvaljujući WRC-u u toj zemlji bilo više od 1,5 milijuna noćenja.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u