Svi političari moraju odgovarati za ono što su obećavali uoči izbora

Objavljeno 07.10.2015 - Izdvojeno

Svi političari moraju odgovarati za ono što su obećavali uoči izbora

Država Hrvatska mogla bi biti prva država u svijetu koja će javna obećanja političara i njihovih stranaka potvrditi kod javnog bilježnika, i ako nakon 4 godine, ne bude ispunjeno 90 posto od obećanog, onda bi političari trebali vratiti nazad u državni proračun sva primanja koja su ostvarili u četverogodišnjem madatu.

DIP i gradska državna povjerenstva kontrolirali bi učinjeno po završetku mandata, te bi obavijestili javnost o uspjesima pojedinih političara. Političari koji su ostvarili manje od 50 posto od obećanog, dobili bi trajnu zabranu bavljenja političkim poslovima i morali bi vratiti sve novce koje su dobili za vrijeme mandata. Političari koji su ostvarili od 50 do 70 posto od obećanog ne bi se smjeli kandidirati niti na jednu funkciju gdje se plaća dobiva iz državnog proračuna slijedeće četiri godine i morali bi vratiti sve nove koje su dobili u četverogodišnjem mandatu.

Što bi to značilo na primjeru gradonačelnika grada Rijeke koji ima plaću 30 000 kuna bruto?

To bi značilo da bi on nakon četverogodišnjeg mandata morao vratiti čak 1 440 000 kuna ukoliko bi mu gradsko državno povjerenstvo i državno izborno povjerenstvo pokazalo rješenje da je svoja obećanja građanima temeljio na idejama i realizacijama.

Na ovaj način u Hrvatskoj bi konačno dobili političare koji paze što govore i koji neće više podcjenjivati građane Hrvatske.

Trenutačno su građani obične “guske u magli” koje ne štiti niti jedan zakon od lažnih političara.

Inicijalna grupa pod imenom “Dosta je lažnih obećanja” želi skupiti što veći broj lajkova kako bi u budućnosti pokrenuli referendum kojim bi se i zakonski zaštitili od političara koji lažnim obećanjima dolaze na vlast i oštećuju državni proračun svojim te unazađuju razvojne procese u gradovima, županijama i cijeloj Hrvatskoj.

link na facebook stranicu : https://www.facebook.com/Dosta-je-la%C5%BEnih-obe%C4%87anja-895738507180885/timeline/?notif_t=fbpage_fan_invite

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u