Svećenik optužen za pedofiliju pušten, uz mjere opreza

Objavljeno 24.05.2018 - IzdvojenoVijesti

Svećenik optužen za pedofiliju pušten, uz mjere opreza

Svećenika s otoka Hvara (72) kojega je splitska policija u utorak privela zbog kaznenih djela bludnih radnji i spolne zloporabe djeteta mlađeg od 15 godina sudac istrage je uz mjeru opreza pustio na slobodu, doznaje se na splitskom sudu.

Određena mu je mjera opreza, što znači da se obvezatno treba javljati policiji, a uz to ne smije ostvariti nikakav kontakt s 15-godišnjakinjom. Iz ODO-a Split najavili su žalbu na takvu odluku. Njega je policija uhitila jučer, privela i ispitala te osumnjičila za dva kaznena djela. U policiji zbog zaštite 15-godišnje djevojčice nisu htjeli izlaziti s pojedinostima cijelog slučaja. Lokalni mediji neslužbeno izvještavaju kako je cijeli slučaj policiji prijavila majka djevojčice.

Hvarska biskupija žali i suosjeća sa žrtvom

Hvarska biskupija u vezi s uhićenjem i započetim kriminalističkim istraživanjem svećenika te biskupije osumnjičenoga za pedofiliju, izražava žaljenje te suosjećanje sa žrtvom i njezinom obitelji. Kako se navodi u današnjem priopćenju, biskupski Ordinarijat u Hvaru primio je obavijest o uhićenju i započetom kriminalističkom istraživanju jednog klerika Hvarske biskupije zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela iz područja kazneno pravne zaštite djece i maloljetnika. U skladu s propisima kanonskoga prava, dijecezanski biskup izrekao je kleriku sve mjere predviđene crkvenim zakonodavstvom u takvim slučajevima, navodi se u priopćenju.

“Hvarski biskup Petar Palić izražava duboko žaljenje i suosjećanje s osobom koja je doživjela zlostavljanje i njezinom obitelji. Ujedno biskup izražava beskompromisni stav u suočavanju s takvim zloporabama koje umnogome narušavaju povjerenje i svekolike odnose unutar crkvene zajednice”, stoji u priopćenju Hvarske biskupije kojeg je prenijela Informativna katolička agencija (IKA).

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u