Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka

Objavljeno 14.08.2019 - Zanimljivosti

Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka

Sve više bečkih restorana povodi se za američkim primjerom, gdje se u iznimno poznatim lokalima stol za ručak ili večeru moguće rezervirati samo na određeno vrijeme. U nekim se bečkim restoranima stol može naime dobiti samo na sat i pol, što je kod mnogih gostiju znalo izazvati nezadovoljstvo i negodovanje. No iz Bečke gospodarske komore ističu, kako razumiju motive ovakvog postupanja ugostitelja, kojima je naravno u cilju da se za stolom tijekom večeri izmijene barem dvije različite grupe gostiju.
Među prvima koji su uveli ovakvu vrstu rezervacija renomirani su bečki restorani, a njihovi gosti koji nakon večere žele popiti još jedno piće to često moraju učiniti za barom. Ograničenja su naravno neophodna i za vrijeme blagdana i praznika kao što su Valentinovo, Majčin dan i sl., kada se svi žele počastiti odlaskom na večeru.
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasniji termini pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču.

U Hrvatskoj kada bi netko limitirao gosta na vrijeme za večeru, vjerovatno bi to rezultiralo time da gost više nikad ne bi došao u navedeni restoran što je i logično jer , tijek večere i dužinu boravka na večeri ne može nitko predvidjeti.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u