Sutra Dan nacionalne sućuti u povodu smrti Olivera Dragojevića

Objavljeno 30.07.2018 - Vijesti

Sutra Dan nacionalne sućuti u povodu smrti Olivera Dragojevića

Premijer Andrej Plenković objavio je da je danas sazvao telefonsku sjednicu Vlade RH te predložio prihvaćanje odluke o proglašenju 31. srpnja 2018. Danom nacionalne sućuti u povodu smrti Olivera Dragojevića.

Odluku su podržali sve članice i članovi Vlade, navodi premijer Plenković.

Dan nacionalne sućuti obilježit će se isticanjem zastave Republike Hrvatske na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost.

Dan nacionalne sućuti, za razliku od Dana žalosti, ne podrazumijeva otkazivanje prije planiranih priredbi.

Oliver Dragojević, velikan hrvatske popularne glazbe, umro je jučer u splitskoj bolnici u 71. godini. U njegovoj glazbenoj ostavštini su 23 studijska albuma, brojne kompilacije, nagrade struke i publike te koncerti u najpoznatijim svjetskim dvoranama kao što su njujorški Carnegie Hall, londonski Royal Albert Hall, pariška Olympia, Opera House u Sydneyu.

Podrijetlom je iz Vele Luke na otoku Korčuli gdje je proveo djetinjstvo. U Splitu je pohađao glazbenu školu. Karijeru je počeo 1963. kao pjevač i klavijaturist splitske grupe Batali, no prvi uspjeh doživio je na Splitskom festivalu 1974. kada je osvojio prvu nagradu publike sa skladbom “Ča će mi Copacabana”.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u