Struja neće poskupjeti – slijedi godina gospodarstva

Objavljeno 25.12.2016 - GospodarstvoVijesti

Struja neće poskupjeti – slijedi godina gospodarstva

Predsjednik Vlade Andrej Plenković potvrdio je kako električna energija neće poskupjeti te da će, s time u vezi, Vlada donijeti uredbu kojom će odgoditi poskupljenje struje.

Plenković je rekao da ministarstvo mjerodavno za energetiku priprema uredbu i rješenje, a da će se tijekom 2017. tražiti dugoročno rješenje.

Upitan o mogućim tužbama distributera električne energije, odgovorio je kako će se za to naći rješenje te da je u ovom trenutku važno da građani ne budu ti koji plaćaju veće račune.

Na pitanje hoće li građani ući sretniji u novu godinu, Plenković je odgovorio da je ova godina bila vrlo politična te kako su gospodarski pokazatelji dobri te je izrazio nadu u trend gospodarskog rasta. Vidjeli ste da smo jučer isplatili božićnice, podigli minimalnu plaću te postigli dogovor sa sindikatima državnih službi, rekao je. Nadam se, nastavio je, da ćemo u tom tonu ići i prema dogovoru sa sindikatima javnih službi.

Ocijenio je da će iduća godina biti godina gospodarstva i poduzetništva, uz veća rasterećenja i pravnu sigurnost, predvidljivost i poticaje za ulaganja.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u