Stočarima udvostručena potpora

Objavio Kigo 19.03.2017

Žele li potporu za 2017., svi poljoprivrednici moraju predati jedinstveni zahtjev, i to do 15. svibnja. Osim toga, čekaju ih i važne izmjene u plaćanjima u poljoprivredi. Najviše razloga za zadovoljstvo imaju stočari kojima će potpora za mliječna i tovna grla biti udvostručena.

Uvođenje reda u sustav potpora dalo je nadu onima koji na selu mukotrpno žive od poljoprivrede. Poput stočarske obitelji u Goli. Novine u isplati potpore uskoro će osjetiti na svojim računima.

Sve kako bi se potaknuo rast proizvodnje mlijeka na domaćim farmama. Za svaku od svojih mliječnih simentalki dobivali su 625 kuna. Sada će potpora biti dvostruko veća. Najviše novca dobit će manja obiteljska gospodarstva u čijim je stajama do 50 muznih krava.

Uz katastrofalnu otkupnu cijenu mlijeka, koja je u nas i dalje niža od one proizvodne, ovakav je potez države itekako dobrodošao. Za gotovo pola milijuna eura uvećana je i ukupna omotnica za tov junadi.

Dodatna plaćanja stočari mogu ostvariti i na soju za ishranu stoke. No samo uz uvjet da nije proizvedena od GM sjemena.

Nakon afere s pašnjacima, nastavljaju se kontrole na terenu. I to baš kada je riječ o dosadašnjoj praksi dvostruke isplate potpora. Oni koji su je ostvarili za IAKS mjeru ili ekološku poljoprivredu, više je neće moći dobiti i za proizvodno vezane potpore.

Komentari

komentar

Anketa

Zbog čega volite ljeto?

Vidi rezultate

Loading ... Loading ...

hrvatska – vrijeme

Vrijeme

Najljepša redakcija u Hrvatskoj

Impressum

Pjesma My friend, s kojom će Jacques Houdek nastupiti na ovogodišnjemu 62. natjecanju za pjesmu Eurovizije

Tim koji potpisuje glazbu za pjesmu My friend čine Jacques Houdek, Siniša Reljić i Tony Malm, autori su teksta Jacques Houdek, Ines Prajo, Arijana Kunštek i Fabrizio Laucella, a poruku su pjesme vrhunski dočarali glazbenici Antun Stašić na violini i Neven Šverko na violončelu.

Želite li biti skipper, mornar, kuhar ili hostesa na luksuznim plovilima u Hrvatskoj nazovite broj 051 324 189