Što Todorić želi poručiti javnosti?

Objavljeno 24.08.2018 - GospodarstvoIzdvojeno

Što Todorić želi poručiti javnosti?

Osnivač Agrokora Ivica Todorić poručio je u četvrtak, nakon objave transkripata svjedočenja Martine Dalić i ostalih pred DORH-om, da su napokon sve maske pale. Istaknuo je da je premijer Andrej Plenković znao za sve sastanke i “od početka bio uključen u formiranje i upravljanje kriminalnom grupom Borg, odgovornom za pljačku Agrokora”.

“Konačno su sve maske pale! Plenković je znao za sve sastanke i od početka bio uključen u formiranje i upravljanje kriminalnom grupom Borg, odgovornom za pljačku Agrokora. Dalić i Ramljak to jasno iskazuju istražiteljima”, napisao je Todorić na svom Twitteru reagirajući na objave transkripata svjedočenja Martine Dalić i ostalih pred DORH-om.

Todorić je nakon izbijanja afere Agrokor pobjegao u London gdje je sud u travnju donio odluku o njegovu izručenju Hrvatskoj, ali ga je pustio da pravomoćnost presude, uz manje mjere opreza, čeka na slobodi. Visoki sud u Londonu odbio je Ivici Todoriću zahtjev za žalbu na izručenje.

Todorić danas je čovjek bez tvrtke koju je stvorio i koju je neodgovornim ponašanjem doveo do takvog duga da je cijeloj kompaniji prijetio slom. Vlada Hrvatske je uspješno novim zakonima spriječila propadanje kompanije, a Todorić je pobjegao u Englesku od kuda danas pokušava poručiti da on nije kriv i da nije s računa Agrokora sebi preusmjerio novce na privatne račune te da danas sve plaća upravo sa svojih tajnih računa u inozemstvu.

Todorić je znao da je Vlada RH razgovarala s mnogima ne bi li spasila kompaniju i to nije nikada bila nikome tajna…što uopće želi poručiti Todorić?

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u