Sredinom ožujka sanacija zagrebačkog Mosta slobode

Objavljeno 12.02.2019 - Vijesti

Sredinom ožujka sanacija zagrebačkog Mosta slobode

Radovi na važnoj prometnoj dionici su pred Zagrepčanima. Zagrebački Most slobode izgrađen je prije 60 godina i od tada nije obnavljan. No, i tome je došao kraj – radovi počinju sredinom ožujka.

Most slobode u promet je pušten u rujnu 1959. Iako su snimljene u crno-bijeloj tehnici, na snimkama iz šezdesetih godina i dalje je u punom sjaju.

Šezdeset godina kasnije – došlo je vrijeme za prvu fazu obnove mosta. Planirana je sanacija rubnjaka, sanacija pješačke ograde koja je oštećene korozijom, sanacija hodne površine koja u jednu ruku predstavlja opasnost za pješački i biciklistički promet.

Prva faza vrijedna je 16 milijuna kuna, a u idućim će se sanirati i pristupni vijadukti. U samu konstrukciju mosta neće se znatnije zadirati.

– Sama čelična nosiva konstrukcija je u relativno dobrom stanju, s obzirom na starost mosta. Sanacijom će se ojačati nekoliko mjestana luku mosta oštećenih korozijom i nanijeti nova antikorozivna zaštita.Radovi će izvoditi u koordinaciji s Vodovodom i odvodnjom – poručuju iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

Za vrijeme izvođenja radova, vozači ne bi trebali imati znatnijih poteškoća. A budući da će se prvo raditi jedna, a potom druga strana mosta, većih problema ne bi trebalo biti ni za pješake i bicikliste.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u