Sportsko natjecanje studenata veleučilišta i visokih škola

Objavljeno 20.04.2017 - Sport

Sportsko natjecanje studenata veleučilišta i visokih škola

U periodu od 04. do 07. svibnja 2017. u Makarskoj održat će se sportsko natjecanje studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske. Ovaj vrhunski sportski događaj nastavak je sportskih susreta veleučilišta i visokih škola koje je proteklih godina organizirano u Puli.

Ove godine inicijativu za ponovno okupljanje studenata veleučilišta i visokih škola kroz sportsko natjecanje iniciralo je Veleučilište Baltazar iz Zaprešića koje je preuzelo ulogu organizatora uz Odbor za sport Vijeća veleučilišta i visokih škola RH, kao i podršku Hrvatskog akademskog sportskog saveza.

Očekuje se oko 300 mladih sportašica i sportaša s više od 10 veleučilišta i visokih škola koji će svoje sportsko umijeće imati prilike pokazati u 5 sportskih disciplina: futsal, odbojka, košarka, tenis i stolni tenis. Prijave su otvorene do 21. travnja 2017., a voditelj projekta Petar Anić uputio je poziv svim zainteresiranim pojedincima i/ili ekipama da se prijave: „Nije bitno jeste li izvrstan sportaš ili samo rekreativac ili se uopće ne bavite sportom, važno je da imate želju sudjelovati i da se uz druženje i ugodnu atmosferu dobro zabavite na terenu, ali i izvan njega preko dinamičnog i zanimljivog programa Student Play-a.“

Student Play želi ukazati na važnost razvoja sporta kod mladih i istovremeno pokazati visoku kvalitetu sportske igre studenata velečilišta i visokih škola iz cijele Hrvatske. Naime, veliki broj malih veleučilišta i visokih škola iz naše zemlje teško može sudjelovati na velikim sportskim natjecanjima pa je želja organizatora omogućiti im ravnopravno sudjelovanje na velikom nacionalnom sportskom natjecanju. Ne smijemo zaboraviti kako su upravo mala veleučilišta i visoke škole, kao i njihovi studenti, nositelji razvoja svojih lokalnih zajednica, akademskog života i sporta.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u