Španjolska grupacija preuzela NK Istru 1961

Objavljeno 28.06.2018 - IzdvojenoSport

Španjolska grupacija preuzela NK Istru 1961

Grupacija Baskonia – Alavés iz Španjolske i službeno je preuzela Nogometni klub Istra 1961, priopćio je u četvrtak pulski prvoligaš na svojim službenim internetskim stranicama.

Ustvrdivši kako je riječ o dugoročnom projektu kojim se proširuje postojeća međunarodna sportska mreža ove grupacije, u priopćenju se navodi kako je grupacija Baskonia – Alavés preuzela obvezu podmirenja dugova kluba koji su stvoreni za vrijeme prethodnih vlasnika, te planira stabilizirati klub primjenom profesionalne metodologije rada, i to u financijskom i upravljačkom smislu, ali i u sportskom smislu.

Grupacija posebnu pozornost pridaje razvoju mlađih uzrasta, te prepoznavanju talentiranih igrača iz područja Istre i šire regije, a radi priključenja strukturi kluba. Upravo zato, grupaciji je iznimna čast biti u mogućnosti razvijati projekt Nogometnog kluba Istra 1961 i to u regiji koja po svojim karakteristikama, mentalitetu i predanosti radu, dijeli sličnosti s Baskijskom regijom, stoji u priopćenju za javnost.

Inače, kako se doznaje, u postupku preuzimanja Istre 1961, španjolska je grupacija isplatila pozajmicu Kermas Grupi poduzetnika Danka Končara, kojom je u zadnji trenutak pred kraj prošlog prvenstva, klub spašen od gubitka licencije.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u