Sopranistice “srušile” kazalište u Rijeci

Objavljeno 25.03.2017 - Kultura

Sopranistice “srušile” kazalište u Rijeci

U prepunom riječkom kazalištu HNK jučer su nastupile šest sopranistica koje su svojom snagom i voluminoznošću publiku ostavili doslovno bez daha.

Mirellu Katarinčić-Toić, Olgu Šober, Kristinu Kolar, Olgu Kaminsku, Anamariju Knego i Vanju Zelčić nije potrebno posebno predstavljati, no zajednički nastup ovih šest dama nije još nitko nikada vidio.

Teško je izdvojiti bilo što s koncerta u kojem smo mogli čuti 12 pjesama koje su bile zahtjevne za izvesti, ali jednako tako i zabavne za publiku.

Još za prve tri kompozicije možemo kazati da su bile ozbiljne i publika je bila mirna i znatiželjna, a onda je krenulo. Na pozornicu je došla Olga Šober i to u njezinom prepoznatljivom damskom stilu. Nakon minute koncetracije, fantastični orkestar je započeo s melodijom SEMPRE LIBERA iz Verdijeve opere La Travijata i Olga Šober je ostavila sve bez daha. Lijepa, točna i angažirana već godinama na daskama koje život znače. Publika je nagradila ogromnim pljeskom Olgu Šober i koncert se nastavio dalje uz ostale dive i uz zanimljiv repertuar.

Nakon što je svaka sopranistica otpjevala po jednu skladbu, publika se uputila na odmor i nakon petnajstak minuta je nastupio drugi dio koncerta. Dame su se presvukle i show se nastavio.

Opera

U drugom dijelu Anamarija Knego je toliko briljirala u Bellinijevoj  Normi kroz “Ah!Bello e me ritorna” da je doslovno izula sama sebe iz štikle. Anamarija se morala vratiti na pozornicu kako bi se još jednom poklonila razdraganoj publici koja nije prestala pljeskati zbog oduševljenja izvedbom.

Nakon što su i u drugom dijelu naše dive oduševile publiku, na pozornici su se pojavile sve sopranistice i nakon toga je uslijedilo iznenađenje. U jednom trenutku dirigent Igor Vlajnić se okrenuo i zapjevao je zajedno sa sopranisticama. Publika je ustala na noge i nagradila još jednom sve izvođače sopranistice, ali i dirigenta i odlično uigrani orkestar opere HNK Rijeka.

Rasprodane karte riječkoga kazališta pokazuju da je i publika prepoznala važnost i jedinstvenost cijeloga glazbenog projekta.

KIGO.hr čestita svima koji su bili sudionici ovog vrhunskog glazbenog spektakla.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u