ŠOK! Vlada Hrvatske nije u stanju otkriti lopove u svojim redovima

Objavljeno 06.03.2017 - Vijesti

ŠOK! Vlada Hrvatske nije u stanju otkriti lopove u svojim redovima

U Hrvatskoj Vladi su se izdavali lažni putni nalozi s kojim su pokradeni građani Hrvatske.

Putovao nije nitko, novac se izvlačio i to su mogle napraviti samo 4 osobe u Hrvatskoj. I dok bi prosječnom građaninu bilo vrlo jasno što se mora napraviti, državnom odvjetniku, MUPu i Plenkoviću je potreban hitan tečaj logike kako bi shvatili kako se u 4 dana može otkriti 4 osobe koje su bile ključ krađe hrvatskih građana kroz fiktivne putne naloge.

Dok nema logike u vladanju, mladi i pametni i dalje bježe iz Hrvatske, a glavni su krivci Vlada RH i DORH.

Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan u ponedjeljak je potvrdio da je od premijera Andreja Plenkovića prije nekoliko dana saznao za postojanje sumnji u nove nepravilnosti i nezakonit rad u pogledu isplata putnih naloga u Banskim dvorima.

Riječ je o izuzetnoj situaciji i trebalo je na ovakav način reagirati zbog interesa javnosti za rad Vlade i moguće nepravilnosti, rekao je Cvitan novinarima ispred Banskih dvora. Važno je u svemu da do ovih okolnosti nismo došli našim istraživanjem, nego je činjenica da sam na to upozoren od strane predsjednika Vlade. Mislim da je to pozitivno, ustvrdio je Cvitan koji je bio uz premijera na konferenciji za novinare u Banskim dvorima.

Na primjedbu kako to nije uobičajena situacija, Cvitan je odgovorio: Nije uobičajeno, ali ni situacija nije uobičajena. Zbog toga je došlo do odstupanja od dosadašnjeg uobičajenog načina rada, a DORH će javnost obavijestiti o svim činjenicama kad provede izvide, dodao je.

Cvitan nije htio reći u kojem su razdoblju napravljene sumnjive isplate, o kojim se iznosima radi, kao ni o kojem se broju osoba radi niti je li riječ o službenicima ili dužnosnicima.

Potvrdio je da za Tomislava Sauchu istraga još nije završena.

Predsjednik Vlade RH je najavio promjenu dosadašnjeg sustava isplate putnih troškova, prema kojem su se za putne naloge isplaćivali predujmovi za troškove izravno na ruke djelatnicima, odnosno dužnosnicima, koji putuju. Ubuduće će se te radnje izvršavati putem transfera na bankovne račune čime će se onemogućiti manipulacija.

Parodija? Procijenite sami!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u