ŠOK: pala prodaja barbika!

Objavio Kigo 21.04.2017

Šokantna vijest nam je stigla iz Amerike. Barbike se više ne prodaju kao prije i sad su nove lutke u obliku Donalda Trumpa takozvane TRUMPOLINE poznatije.

Prihodi američkog proizvođača igračaka Mattela iznosili su u prvom tromjesečju 735 milijuna dolara, što je 15,4 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju, dok je gubitak tvrtke povećan jer njihov glavni proizvod, lutkica Barbie, i dalje gubi na privlačnosti.
Prema poslovnom izvješću, objavljenom u četvrtak, čisti gubitak Mattela iznosio je u prvom kvartalu 113 milijuna dolara, dok je u istom razdoblju prošle godine bio 73 milijuna. Nakon slabog prvog kvartala, u kojemu je tvrtka zabilježila najveći pad prodaje od 2009. i najveći gubitak od 2002. godine, Mattel je smanjio procjene poslovnih rezultata u cijeloj ovoj godini.

Mattel je već u siječnju upozorio da će slaba prodaju za vrijeme lanjskih božićnih blagdana zbog nejake potražnje dovesti do pada prihoda u prvom ovogodišnjem tromjesečju. No, utjecaj slabosti prodaje znatno je veći nego što su Mattel i analitičari očekivali, pa je cijena njegove dionice u četvrtak na Wall Streetu pala 6 posto.

Slabi rezultati Mattela ponajviše su posljedica pada prodaje u njegovom odjelu prodaje brendova za djevojčice i dječake, koji uključuje Barbie lutkice i koji čini oko 60 posto ukupne prodaje tvrtke. Prodaja tog odjela pala je u prvom tromjesečju 16 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, pri čemu je prodaja Barbike pala 13 posto. Ta 58 godina stara ikona susreće se na svjetskom tržištu s pojačanom konkurencijom novih igračaka i uređaja.

Elektroničke igračke, tableti i lutke iz popularnih Disneyevih i animiranih filmova drugih producentskih kuća, zajedno s povećanom konkurencijom danskog Lego i američkog proizvođača Hasbroa, pridonijeli su padu prodaje Barbike.

Trumpoline su srušile Barbike. GOTOVO JE!

Komentari

komentar

Anketa

Kome biste dali svoj glas na izborima za gradonačelnika Rijeke?

Vidi rezultate

Loading ... Loading ...

hrvatska – vrijeme

Vrijeme

Najljepša redakcija u Hrvatskoj

Impressum

Pjesma My friend, s kojom će Jacques Houdek nastupiti na ovogodišnjemu 62. natjecanju za pjesmu Eurovizije

Tim koji potpisuje glazbu za pjesmu My friend čine Jacques Houdek, Siniša Reljić i Tony Malm, autori su teksta Jacques Houdek, Ines Prajo, Arijana Kunštek i Fabrizio Laucella, a poruku su pjesme vrhunski dočarali glazbenici Antun Stašić na violini i Neven Šverko na violončelu.
Želite li biti skipper, mornar, kuhar ili hostesa na luksuznim plovilima u Hrvatskoj nazovite broj 051 324 189