Snijeg zabijelio Hrvatsku

Objavljeno 03.01.2016 - Vijesti

Snijeg zabijelio Hrvatsku

Prvi vikend u novoj godini donio je pravu zimu. Snijeg je zabijelio središnju Hrvatsku, Slavoniju i Baranju. 20 centimetara snijega već je napadalo u Gorskom kotaru, očekuje se i do pola metra. Padat će i danas u unutrašnjosti, osobito navečer.

Snijeg koji pada otežava vožnju u središnjoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji i Baranji. U Gorskom kotaru noćas je počela puhati i olujna bura, tako da vozači imaju mnogo problema.

U ostalom dijelu zemlje zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima. Zbog olujne bure, dio autoceste Rijeka-Zagreb, između Delnica i Kikovice, otvoren je samo za osobna vozila.

Prvi snijeg koji pada u Zagrebu nije iznenadio Zimsku službu. Svih 235 ekipa radi, ima dovoljno soli – poručili su sinoć iz glavne baze Zimske službe na Žitnjaku gradonačelnik Milan Bandić i voditelj Zagrebačkih cesta Ante Todorić.

U zagrebačkom javnom prijevozu tijekom noći nije bilo većih poteškoća, a u nastavku jutra intenzivno se čiste prometnice na trasama tramvaja i autobusa.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u