Snijeg iznad Rijeke!

Objavljeno 31.03.2020 - IzdvojenoVijesti

Snijeg iznad Rijeke!

Snijeg koji je pao u gorskoj Hrvatskoj vidi se i s mora! U gorskoj Hrvatskoj prijepodne oblačnije uz povremeni snijeg, a poslijepodne se očekuju sunčana razdoblja. Umjeren i jak sjeveroistočnjak postupno će oslabjeti. Na sjevernom Jadranu i dalje će biti vjetrovito uz jaku, na udare olujnu i orkansku buru te valovito i jače valovito more. Ujutro može biti mjestimične kiše, a uz obalu i susnježice i snijega nošenog jakim vjetrom. Bit će relativno hladno i u gorju i na moru, a vjetar će pojačavati osjet hladnoće.

Na srednjem Jadranu promjenljivo oblačno, povremeno uz kišu, a u unutrašnjosti Dalmacije može biti i susnježice i snijega. Puhat će jaka, na udare i olujna bura, uz temperaturu u unutrašnjosti oko 7 °C, na Jadranu od 9 do 14 °C.

Podjednaka temperatura bit će i na jugu Hrvatske, uz promjenljivu naoblaku i povremenu kišu. U unutrašnjosti može biti i susnježice i snijega, a nije isključeno da malo snijega bude i uz obalu nošenog jakim vjetrom, osobito potkraj dana. Puhat će umjerena i jaka bura.”

Unatoč mnogobrojnim željama i nadama, prvi dio ovoga tjedna u mnogim će hrvatskim krajevima biti više zimski nego proljetni. Bit će relativno hladno i vjetrovito, na Jadranu uz često jaku buru, ponegdje i olujnu, ne samo na udare. Pritom će u utorak i početkom srijede, osim mjestimice u unutrašnjosti, povremenog slabog snijega vjerojatno biti i mjestimice na Jadranu, ne samo na sjevernom dijelu, nego i na jugu. Razlog više da se ostane doma i zbog vremena, a ne samo koronastanja.

Premda će od četvrtka biti stabilnije, mirnije, sunčanije i danju toplije, jutra će i dalje biti relativno hladna, pa će na kopnu osobito do petka biti čestog mraza. Stoga je Marko Vučetić, dipl. ing., iz Službe za agrometeorologiju DHMZ-a u agrometeorološkoj prognozi za HRT savjetovao, među ostalima: “zaštitite biljke osjetljive na hladnoću, zatvorite staklenike i plastenike te osigurajte dogrijavanje, prekrijte povrtnice na otvorenome”…

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u