Smjena kompletnog vodstva zabavnog programa HRTa

Objavljeno 21.09.2013 - Vijesti

Smjena kompletnog vodstva zabavnog programa HRTa

Ove godine se Hrvatska po prvi puta neće pojaviti na predstavljanju svoje pjesme za pjesmu Europe.
2014. godina biti će tako zapisana crnim slovima u razvoju događanja u zabavnom programu nacionalne televizije, a sve navedeno trebalo bi rezultirati i smjenom kompletno cijeloga kadra u zabavnom programu HRTa.

HRVATSKA RADIOTELEVIZIJA kao organizator natjecanja za izbor hrvatskog predstavnika za pjesmu Eurovizije donijela je odluku kako će preskočiti sudjelovanje na sljedećem Eurosongu, odnosno kako Hrvatska 2014. godine neće imati svoje predstavnike na ovoj manifestaciji, stoji u objavi za medije.

Ovisno o interesu javnosti i gledatelja, HRT će naknadno donijeti odluku o prijenosu završne večeri Eurosonga.

“Kao javni rtv servis, HRT osobito vodi računa o tome da se sredstva pristojbe troše na što učinkovitiji način. HRT ima u vidu tešku gospodarsku situaciju te vodi računa i o kritikama javnosti o financijskoj opravdanosti nastupa. Imajući u vidu kako ova odluka kod dijela naših gledatelja možda neće naići na odobravanje, HRT je i u svjetlu slabijih plasmana hrvatskih natjecatelja na Eurosongu posljednjih godina ipak odlučio uzeti pauzu od nastupa. Hrvatskoj radioteleviziji kao organizatoru natjecanja za izbor hrvatskog predstavnika na Eurosongu u interesu je odabrati pjesmu i izvođača koji će zauzeti što viši plasman, te će do odluke o eventualnom povratku na Eurosong svoje kreativne potencijale usmjeriti u tom pravcu. Odluku o privremenom neodlasku na Eurosong već su ranije donijele i neke druge države Europe, poglavito one pogođene gospodarskom krizom i  recesijom”, poručuju s HRT-a.

Ova nadasve jadna i neprofesionalna poruka kojom su se oglasili “moćnici” s HRTa ukazuje na nepoštivanje hrvatske publike koja je voljela pratiti EUROSONG i koja je godinama upozoravala da HRT godinama uništava i Doru i Porin. Porin se spasio zagrljaja neprofesionalizma HRT djelatnika u zabavnom programu, no Dora je ostala na milost i nemilost svih onih koji godinama nisu u stanju razviti zabavni program na profesionalnu razinu kakvu građani Hrvatske i zaslužuju.

Sjetimo se samo nasilnih izbora pjesama koje će nas predstavljati na EUROSONGU, ili loših pjesama koje su upravo na HRTu odlučili da mogu ući u najuži izbor za sudjelovanje na samoj Dori. Mnoge odlične pjesme nisu prošle zbog urednika koji jednostavno ne razumiju što je glazba.

Slobodno se može kazati da su urednici zabavnog programa HRTa unazadili hrvatsku glazbu i da su svojim vlastitim lošim ili nikakvim glazbenim emisijama napravili da Hrvatska danas više ne poštuje i ne stvara dobru glazbu i dobre glazbenike.
Hrvatski TOP 20 na HRTu ne postoji, Dora je uništena, zabavnih emisija gdje gostuju glazbenici nema, hrvatski vrhunski izvođači poput Radojke Šverko, Josipe Lisac, Gabi Novak, Tereze Kesovije, Olivera Dragojevića, Vanne, Nine, Tonija Cetinskoga, ENIca, Massima, Parnog Valjka, Natali Dizdar, Ivane Kindl i još mnogih drugih stavljeni su u u takav sramotan omjer zabavnog programa HRTa, da je cijela nacija godinama u šoku.

Smjena HRT urednika u zabavnom programu koji već 20 godina ne znaju svoj posao je jedini mogući izlaz, jer građani sve to plaćaju.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u