Slovenci novi vlasnici šibenskog brodogradilišta

Objavljeno 31.01.2019 - Gospodarstvo

Slovenci novi vlasnici šibenskog brodogradilišta

Šibensko Remontno brodogradilište ima novog vlasnika. Jučerašnjom odlukom Vlade, koncesija je prenesena na tvrtku “Iskra brodogradilište” koja je u 100%-tnom vlasništvu slovenske “Iskre”. Novi vlasnik najavljuje nastavak proizvodnje i zapošljavanje mladih stručnjaka.

Kriza svjetske brodogradnje i nagomilani dugovi dugogodišnja su omča oko vrata perspektivnog Remontnog brodogradilišta. Pa je prvi zadatak novog vlasnika, stabilizirati poslovanje. Predsjednik Uprave “Iskra” d.d. Dušan Šešok najavljuje da bi se stabilizacija trebala dogoditi jako brzo.

– Jako puno ćemo raditi na dobivanju novih poslova. Dodatne narudžbe se rade, očekuje se popunjenost proizvodnih kapaciteta, rekao je.

Direktor Remontnog brodogradilišta Šibenik Roko Vuletić vjeruje da nakon 5-6 godina duboke krize biti bolje.

– Ako elan radnika ostane isti, ako se Uprava i dalje bude trudila, ako budemo stvarno imali podršku vlasnika, a najava je da hoćemo, ovdje ide svijetla budućnost, smatra.
Nada se tome i oko 180 radnika.

– Ako će zadržati proizvodnju, sve radnike i dovesti svoju proizvodnju i nama najbitnije, zadržati stečena radnička prava koja bi mi, naravno, pokušali nadograditi uz zajednički razgovor sa Upravom, ozdravljamo ulazak novog investitora i Uprav, izjavio je sindikalni grupni povjerenik Željko Atlagić.

Novi investitor uložit će u novu opremu jer je postojeća stara, uvest će nove proizvodne tehnologije. Ove se godine planira ostvariti 20 milijuna eura vrijedna proizvodnja. Za što će im trebati dodatni mladi stručni kadar.

I u vremenima najveće krize, navozi šibenskoga Remontnog brodogradilišta bili su puni. Uspješan izlazak iz stečaja, uz dugoročnog slovenskog strateškog investitora, nagovještaj je da će posla za šibenske “remontaše” i dalje biti.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u