SHINING UMAGO POBJEDNIK VELIKE FIUMANKE

Objavljeno 11.06.2016 - SportVijesti

SHINING UMAGO POBJEDNIK VELIKE FIUMANKE

Tradicionalna Velika Fiumanka okupila je dvjestotinjak jedrilica i startala u subotu 11. lipnja u podne ispred riječke luke.

Do samoga početka kiša je lila kao u tuš kabini i nitko nije vjerovao da će se regata održati. Oko podne kiša je stala vjetar se digao i do 17 čvorova i utrka je mogla početi. More ispred Rijeke bilo je puno jedrilica i sve je izgledalo kao jedna od najboljih Fiumanki do sada.

Fiumanka

Gotovo cijela regata protekla je uz ugodne valove i bez kiše pa se može kazati da su pravi jedrličarski sladokusci doista uživali.

I ove godine, jedrilo se u tri kategorije i na tri rute.

Najbrže jedrilice ušle su u cilj nešto iza 13:00 sati. U kategoriji krstaša, najbrži su bili prošlogodišnji pobjednici, ekipa Shining Umago.

Fiumanka 2016. KIGO.hr

Ukupan poredak Liburnijske regate: ADRIATIC EUROPA, BARAONDA, SUPERNOVA, DAMACO, TAIA2 & WHITE GOOSE, RED WINE, TEKLA

Ukupan poredak Medijske regate: HRT, RTV SLO, KANAL RI, LA VOCE, ORF, NOVI LIST, MTVA, RADIO RIJEKA, NOVA TV, MEDIAQ, RTL Svečano proglašenje svih dobitnika održat će se u 20:30 na prostoru ispred zgrade Terminala, nakon čega nas očekuje druženje, glazba i zabava do dugo u noć.

Fiumanka 2016. KIGO.hr (3)

Regata Rotary cluba prošla je posebno zapaženo jer je drugi dan jedriličarski strateg Andrija Čolak odvodio Bavariu 39 i do najboljeg rezultata jedne cruiser jedrilice. Bavaria 39 je zauzela odličnu startnu poziciju i u ciljnu liniju je ušla kao prva iz Rotary klase pa se može kazati da je ekipa Bavarie 39, pod imenom Tasmanian Devil, u subotu, kada su jedriličarski uvjeti i bili najteži, doslovno rasturila regatu i postigla fantastičan rezultat.

Fiumanka 2016. KIGO.hr (2)

Ove godine je Fiumanka bila jedna od najboljih u svih 17 godina i svi se već vesele sljedećoj fešti od jedrenja u Rijeci.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u