SDP žulja više Kolindin milijun, nego Josipovićeva milijarda kuna

Objavljeno 30.04.2015 - Vijesti

SDP žulja više Kolindin milijun, nego Josipovićeva milijarda kuna

U SDPu ponovno dvostruka pravila. Sada ih jako žulja nešto malo više od jedan milijun kuna koje Kolinda Grabar Kitarović misli dati HDZu jer je po zakonu taj novac pripada, a jedini koji su uložili u nju bili su u HDZu, pa je i logično da im taj novac vrati. No, vraćeni novac HDZu neće se koristiti za promidžbu HDZa nego za humanitarne svrhe i s tom željom predsjednice su se u HDZu svi složili.

Ideja plemenita, no SDP je pokušava iskoristiti za daljnje podcjenjivanje predsjednice Hrvatske i dokazivanje da je eto njihov kandidat Josipović bio bolji.

Dok Kolinda daje svojih 1.171.470 kuna u humanitarne svrhe, Ivo Josipović je sukreator zakona kojim se građanima Hrvatske otme oko milijardu kuna  na autorska prava putem ZAMPa. Novac se troši ne transparentno i Josipovića su i mediji i razne udruge prozivali za legalni lopovluk nad građanima Hrvatske. ZAMP i dalje posluje netransparentno , a Ivo Josipović je učinio sve da izbjegne sastanke s onima koji su ga molili za mogućnost da mu objasne gdje je problem i kako bi trebalo problem sa ZAMPom riješiti.

Na opće zaprepaštenje hrvatskih građana, SDP se ni do dan danas nije pozabavio ZAMPom i probao uvidjeti tko to i na koji način legalno otima milijune kuna hrvatskim građanima godišnje, te da se provjeri porijeklo imovine onih koji su vodili i stvarali ZAMP te točne uplate i imena i prezimena onih koji dobivaju novce od ZAMPa.

Na prozivke iz SDP-a da je politička marioneta HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović  je rekla da će građani kroz pet godina procijeniti, a i vi u prethodna dva mjeseca možete procijeniti da nisam ničija marioneta. Svoja sam, ja sam predsjednica svih hrvatskih građana i nastupam u njihovo ime. HDZ i članstvo HDZ-a, naravno, dio su tog građanstva. Međutim, mene nitko nikad nije držao na koncu, niti neće. Sve ostalo je agit prop, rekla je.

Predsjednica je u izjavi za HRT potvrdila da nije platila porez na donaciju. Novac je, kaže, vraćen stranci koja je financirala njezinu kampanju, a porez na donaciju nije platila kako bi oni kojima je novac namijenjen dobili više novca. Podsjetila je da je i u kampanji govorila kako želi da novac od donacija ide u humanitarne svrhe. Želim da novac ode u humanitarne svrhe da bude doniran potrebitima. Da su isplaćeni s mog računa platilo bi se 40% poreza na dohodak kojeg ja nemam jer ne želim da se u bilo kojem slučaju tumači kao moj osobni dohodak plus onaj PDV na donacije znači ljudima bi otišlo jako malo.”

A zakon omogućuje da se novac vrati na račun stranke i potom donira. Na taj se način ne plaća porez i u donaciju odlazi cijeli iznos od 1.171.470 kuna.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u