SDP tone u cijeloj Hrvatskoj

Objavljeno 03.05.2014 - Vijesti

SDP tone u cijeloj Hrvatskoj

Prema mjesečnom istraživanju CRO demoskop, razlog pada potpore Vladi i vladajućoj koaliciji loše je gospodarsko stanje i neispunjena obećanja.

Najviše ispitanika, njih 32,4 posto, Vladi zamjera loše gospodarske rezultate. 18,8 posto gubi povjerenje u Vladu zbog neispunjenih obećanja, 11,5 posto pojedincima u SDP-u zamjera optužbe za korupciju, a 10,8 posto uzrok pada vidi u lošoj komunikaciji premijera Zorana Milanovića.

Gospodarska situacija u prvom planu

Gospodarska kriza obilježila je travanj za 27,1 posto građana, na drugom mjestu s 19,1 posto je uhićenje Marine Lovrić Merzel, a 16,2 posto građana smatra da su to događaji u Ukrajini.

Kolinda Grabar Kitarević ima skoro 30 posto bez da je prstom mrdnula

Predsjedniku Ivi Josipoviću malo je porasla popularnost. U novom mandatu voljelo bi ga vidjeti 52,5 posto građana. Slijedi ga Kolinda Grabar Kitarović, potencijalna kandidatkinja HDZ-a, s 27 posto. Treće mjesto, sa 6,1 posto zauzeo je Milan Kujundžić.

U ovoj godini građani će i na europskim i na predsjedničkim izborima imati priliku jasno reći što misle o političarima koji vode zemlju.

Za sada se jedino zna da zbog načina na koji SDPovi političari komuniciraju s građanima, SDP gubi potporu u cijeloj Hrvatskoj.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u