SDP htio uništiti Agrokor, a predsjednica nema pojma o čemu govori

Objavljeno 26.10.2017 - IzdvojenoVijesti

SDP htio uništiti Agrokor, a predsjednica nema pojma o čemu govori

Oporba je danas u Saboru demonstrirala svoju jalovost, smatra premijer Andrej Plenković koji je u Dnevniku HTV-a komentirao današnje ‘saboritanje’ saborske sjednice i optužbe oporbe da je vezano za Agrokor Vlada počinila nacionalnu veleizdaju. Komentirao je i najavu SDP-a da pokreće njegov opoziv.

“Oporba je imala inicijativu za jednog, drugog ministra, treću ministricu, sada cijelu vladu. Žele destabilizirati proces restrukturiranja Agrokora, kompanije koja ima najveći utjkecaj na hrvatsko gospodarstvo i financijski sustav. To su oni koji su željeli da najveća hrvatska kompanija ode u stečaj, ne misleći na radna mjesta, financijsku stabilnost, međunarodni imidž RH. To je jadno i neodgovorno, neće im proći, kao što im ni dosada ništa nije prošlo”, rekao je premijer Andrej Plenković.

Izvanredni povjerenik, dodao je Plenković, “pregovarao je s brojnim kreditorima, oni koji daju novac traže jamstva, no nikakav ugovor ne može derogirati parava vlade niti zakon”. Naglasio je kako se radi “sve da se izbjegne terećenje hrvatskih poreznih obveznika”. Komentirajući izjave Kolinde Grabar-Kitarović o Agorkoru kazao je kako mu se čini da “predsjednica nije dovoljno upućena u dosje”. “Dali smo joj kvalitetan i ekstenzivan brifing prije posjeta Rusiji i čini mi se da je tada dobila sve informacije relevantne za rješavanje krize u Agrokoru”, rekao je Plenković dodajući kako se nalazimo u “hibridnom ratu u kjemu sudjeluje mnogo aktera”.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u