Samo za 31. ročkas Armade, Rijeka – Inter 5:1

Objavljeno 08.05.2018 - SportVijesti

Samo za 31. ročkas Armade, Rijeka – Inter 5:1

Nogometaši Rijeke pobijedili su Inter 5:1 u utakmici 34. kola Hrvatski telekom Prve lige. Rijeka je slavljem na Rujevici stigla na četiri boda zaostatka za Dinamom dva kola prije kraja prvenstva.

Rijeka je već u drugoj minuti slomila Inter. Bosec se poskliznuo u pokušaju da jednu loptu vrati vrataru Mamiću, Gorgon je iskoristio dar, sjurio se prema golu i poentirao – 1:0.

Nakon pogotka trebalo je čekati do 16. minute za novu prijetnju Rijeke. Nakon ubačaja s desne strane loše je reagirala obrana Intera, ali Puljić nije iskoristio veliku priliku i poslao je loptu preko grede.

Puljić je bio u glavnoj ulozi i u 20. minuti, ali udarac s ruba kaznenog prostora išao je ravno u ruke vrataru Mamiću.

Inter je u tom periodu u nekoliko navrata stigao pred gol Rijeke, ali jedinu priliku imao je u 25. minuti. utakmice. Rak je primio loptu na rubu kaznenog prostora, lijepim prodorom riješio pratnje dvojice riječkih igrača, ali udarac je otišao malo pored vratnice.

Na drugoj strani u glavnoj ulozi ponovo je bio Jakov Puljić, ali udarac glavom išao je ravno u ruke vrataru Mrmiću.

I onda je stigao drugi pogodak. Raspopović je odigrao za Pavičića koji je primio loptu na desnoj strani kaznenog prostora. Uslijedio je ubačaj kojega je Acosty pospremio u mrežu – 2:0.

Rijeka je dobro krenula u nastavak, ali pokušaj Gorgona (47′) je blokiran, dok samo minutu kasnije braniči Intera uspjeli su presjeći Pavičićevo dodavanje za Gorgona.

Inter se probudio u 50. minuti. Punčec je pokušao izbiti loptu koja je pogodila Rešetara i odbila se prema golu Rijeke. Nogometaš Intera potegnuo je s 18 metara, a lopta je prošla pored vratnice.

I onda je u 59. minuti stigao treći gol Rijeke. Acosty je odigrao za Puljića, koji je ostao sam u kaznenom prostoru Intera i odmjerenim udarcem matirao vratara Mrmića – 3:0.

U 73. minuti Postonjski je odnio rukom loptu na dvadesetak metara od gola. Armada je počela skandirati da Zuta izvede slobodan udarac. Švedski internacionalac preuzeo je odgovornost i sjajnim udarcem zatresao mrežu – 4:0.

Peti gol stigao je u 78. minuti. Bojinov je sjajno podvalio loptu za Kvržića koji nije propustio poentirati u sjajnoj poziciji – 5:0.

U 89. minuti Prenga je bio najviši u skoku, a Blažević samo dotaknuo loptu za 5:1.

FOTO : Ivona Milinović

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u