Ronjenje na vodičkoj rivi

Objavljeno 14.06.2018 - Zanimljivosti

Ronjenje na vodičkoj rivi

Ovog vikenda Grad Vodice i Turistička zajednica grada Vodica u suradnji s Agencijom Promocija ronjenja omogućit će besplatna probna ronjenja za sve zainteresirane posjetitelje na vodičkoj rivi.

Montažni 10 metarski bazen projekta Pogleda u plavo bit će montiran na rivi u Vodicama 16. i 17. lipnja 2018. godine, a svi posjetitelji imat će priliku potpuno besplatno zaroniti pod punom ronilačkom opremom i uživati u čarima ronjenja 16. lipnja 2018. god. u periodu od 10:00h do 24:00h i 17. lipnja 2018. god. u periodu od 10:00 do 18:00h.

Za sigurnost svih ronioca početnika brinut će se instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba i instruktori ronjenja Ronilačkog centra Vodice Dive.

Svi posjetitelji ove jedinstvene ronilačko-edukativne manifestacije nakon upoznavanja s ronilačkom opremom i osnovnim pravilima ronjenja imat će mogućnost roniti pod punom ronilačkom opremom, uz stručno vodstvo instruktora ronjenja te ujedno obići i podvodnu izložbu fotografija hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja će biti postavljena na unutarnjim stranicama bazena.

Projekt Pogled u plavo na svoj već prepoznatljiv i atraktivan način i ovom manifestacijom u Vodicama nastavlja svoj rad na promociji ronjenja, sigurnosti u ronjenju i širenju svijesti o ljepotama hrvatskog podmorja, uz organizaciju i ekoloških događanja.

Svrha projekta Pogled u plavo je promicanje ljepota hrvatskog podmorja, ronjenja i zaštite prirode, a osim toga promiče se i pozitivan stav prema sportu i tjelesnoj aktivnosti.

Osim besplatnih probnih ronjenja, 17. lipnja 2018. s početkom u 10 sati održat će se i ekološka akcija čišćenja Rive i Porta u suradnji Nemo-Adria Rescue Teama, Ronilačkog centra Vodice Dive kao i brojnih članova ŠRK Mali porat.

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

Autor: Andreja Vedrina

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u