Rijeka u top 10 destinacija Hrvatske prema turističkom prometu

Objavljeno 13.02.2020 - Turizam

Rijeka u top 10 destinacija Hrvatske prema turističkom prometu

Rijeka izvrsnim turističkim rezultatom otvorila 2020. godinu i pozicionirala se na visoko drugo mjesto na području Kvarnera. U siječnju Rijeka je ostvarila 17.830 noćenja ąto je rast od 11% u odnosu na 2019. godinu.

Prema podacima iz eVisitor informacijskog sustava, Rijeka je u siječnju zauzela izvrsno sedmo mjesto prema ukupnom turističkom prometu na području cijele Hrvatske, a podatak da čak 65% u ukupno ostvarenim noćenjima čine strani turisti govori u prilogu sve boljoj vidljivosti Rijeke na svjetskoj turističkoj karti. Rijeka je početkom veljače uvrątena, od strane europske organizacije European Best Destinations, na listu 10 najboljih europskih zemalja koje svakako treba posjetiti u 2020. godini.

Najviąe noćenja ostvarili su gosti iz regije, a u prosjeku su boravili 3 dana ąto je dokaz da Rijeka postaje city break destinacija zanimljivija sve većem broju, kako stranih tako i domaćih turista.

I u siječnju se nastavlja trend kod dobnih skupina, gdje najviąe noćenja ostvaruju turisti iz dobne skupine od 19 do 30 godina te čine udio od 29,6% u ukupno ostvarenim noćenjima.

Rijeka je također uąla i na listu top 10 destinacija Hrvatske prema turističkom prometu u privatnom smjeątaju i zauzela je sjajno četvrto mjesto odmah iza Zagreba, Splita i Dubrovnika. U siječnju je ostvareno 7.864 noćenja u privatnom smjeątaju, odnosno 44,11%, zatim slijede hoteli, objekti u nekomercijalnom smjeątaju, hosteli te prenoćiąta.

Zaista izvrstan početak turističke godine za Rijeku, koja se ove godine okrunila titulom Europske prijestolnice kulture te nas očekuju brojne manifestacije i kulturna događanja, koja će privući joą veći broj turista iz cijelog svijeta. Među prvim turističkim događajima koji nam slijede je najveća i najveselija Međunarodna karnevalska povorka na programu 23. veljače u 12 sati na riječkom Korzu.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u