„Rijeka u izlogu“ može se razgledati do kraja godine!

Objavljeno 11.12.2016 - Vijesti

„Rijeka u izlogu“ može se razgledati do kraja godine!

Zbog velikog interesa posjetitelja izložba fotografija Petra Ćuće Grabovca i Marka Gracina „stanuje“ na 4. katu Tower Centra Rijeka do kraja godine.

Znate li koja je bila prva robna kuća otvorena u Rijeci i koje se godine otvorila? Znate li da je otvorenje prve robne kuće za Rijeku ujedno značilo i postavljanje prvih pomičnih stepenica? Ako niste ovo znali svakako je vrijeme da posjetite izložbu „Rijeka u izlogu“, koja se nalazi na 4. katu Tower Centra Rijeka.

Iako je izložba prvotno trebala biti postavljena do 25. studenog, zbog velikog interesa posjetitelja, izložba će u „Toweru“ ostati do kraja godine. Riječ je o izložbi fotografija Petra Ćuće Grabovca i Marka Gracina koja donosi Rijeku kakvu možda još niste vidjeli. Dvojica autora dokumentiraju trgovinu u Rijeci u drugoj polovici 20. stoljeća i danas. Pa tako Marko Gracin bilježi trgovinu danas, a fotografije Petra Grabovca vraćaju nas u neka mnogima ne poznata, a nekima zaboravljena vremena – vremena malih butiga, „pokretnih“ trgovina, prve samoposluge, robne kuće…

Osim lijepih prizora Rijeke nekad i sad, izložbu prate zanimljivi i duhoviti tekstovi Slavice Mrkić Modrić. Ne propustite „Rijeku u izlogu“!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u