Rijeka psihologije 2017.

Objavljeno 18.02.2017 - Vijesti

Rijeka psihologije 2017.

Od 20. do 26. veljače 2017. godine u Rijeci i okolici održat će se šesta Rijeka psihologije koju organiziraju Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci i drugi predstavnici sveučilišne zajednice, lokalne samouprave i neprofitnog sektora. Manifestacija se provodi u sklopu obilježavanja Tjedna psihologije u Hrvatskoj kojeg je Hrvatsko psihološko društvo pokrenulo 2008. godine. U tom Tjednu psiholozi diljem Hrvatske javnosti približavaju spoznaje koje nam mogu biti korisne u svakodnevnom životu, a proizlaze iz znanstvenih istraživanja.

U sklopu ovogodišnje Rijeke psihologije održat će se ukupno 74 aktivnosti iz različitih područja psihologije i to na 47 lokacija u Gradu Rijeci i okolici. Radi se o najbogatijem programu do sada! Psiholozi vas pozivaju na brojne radionice, predavanja, tribine, dane otvorenih vrata, okrugle stolove i znanstveni kafić u kojima možete čuti nešto više o roditeljstvu i odgoju djeteta, osjećajima, međuljudskim odnosima, rukovođenju, motivaciji, traženju posla, zdravlju, stresu, mindfulnessu, komunikaciji, itd. U sklopu manifestacije održat će se i 6. konferencija – Psihologija za gospodarstvenike. Programske aktivnosti provodi 86 psihologa, 19 stručnjaka drugih profila i studenti Odsjeka za psihologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Sve su aktivnosti besplatne za sudionike, a namijenjene su djeci, učenicima osnovnih i srednjih škola, studentima, roditeljima, mladim i odraslim ljudima, umirovljenicima, što je i posebno naznačeno u programu.

Otvaranje Rijeke psihologije zakazano je za ponedjeljak 20. veljače 2017. godine u 18 sati u atriju Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku. Tom će prilikom dr. sc. Asmir Gračanin s Odsjeka za psihologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci održati predavanje pod nazivom „Svrha emocionalnih suza“. Cjelokupni program i detalji manifestacije nalaze se na internetskim stranicama Rijeke psihologije: www.rijekapsihologije.org.

Humanitarna akcija sastavni je dio manifestacije od samih početaka. Prodajom promotivnih materijala ove godine prikupljat će se sredstva za opremanje kabineta za stručnu praksu učenika s teškoćama u razvoju Ekonomske škole Mije Mirkovića Rijeka. Prodajno-promotivni štandovi bit će postavljeni na dvije lokacije. Štand na Korzu (ispred Hrvatske pošte) bit će otvoren svaki dan od 20. do 24. veljače u terminu od 10 do 17 sati, dok će u prostoru Zapadnog trgovačkog centra (ZTC) štand biti otvoren od 20. do 24. veljače u terminu od 16 do 20 sati te 25. i 26. veljače (vikend) od 12 do 20 sati.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Primorsko–goranska županija, a projekt su financijski podržali Grad Rijeka, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Zaklada Sveučilišta u Rijeci, Filozofski fakultet u Rijeci i njegovi Odsjek za psihologiju te Centar za primijenjenu psihologiju, Hrvatska psihološka komora, Prospekt i tiskara BatPrint.

Pozivamo vas da posjetite programske aktivnosti Rijeke psihologije, naučite nešto iz psihologije i sudjelujete u humanitarnoj akciji.

Vrijeme održavanja: 20. do 26. veljače 2017.

Opis Rijeke psihologije:

Rijeka psihologije projekt je suradnje sveučilišne zajednice, lokalne samouprave i neprofitnog sektora koji promiče psihologiju i volonterstvo, a pri tome ima i humanitarni karakter. Pokrenuta je 2012. godine od strane Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci s ciljem prikaza širokih i različitih mogućnosti pomoću kojih psiholozi mogu doprinijeti poboljšanju kvalitete života pojedinca i zajednice. Provodi se u okviru 10. Tjedna psihologije kojeg je pokrenulo Hrvatsko psihološko društvo, a uključuje niz aktivnosti psihologa (popularna predavanja, radionice, promocije, tribine, dane otvorenih vrata i znanstvene kafiće) koji djeluju u različitim područjima psihologije. Programske aktivnosti se održavaju na različitim lokacijama u gradu Rijeci i okolici.

 

Internetska stranica manifestacije: www.rijekapsihologije.org

 

Ciljevi manifestacije:

 1. Popularizacija psihologije i promicanje njenog položaja u društvu
 2. Prikupljanje humanitarnih sredstava za opremanje kabineta za stručnu praksu učenika s teškoćama u razvoju Ekonomske škole Mije Mirkovića Rijeka.
 3. Promicanje volonterstva

 

Aktivnosti:

Održat će se ukupno 74 programskih aktivnosti, koje provodi više od 86 psihologa i devetnaest kolega srodnih struka. Namijenjene su cjelokupnom građanstvu, a ulaz na SVE aktivnosti je besplatan. U organizaciju je uključeno i sedamdesetak volontera, studenata Odsjeka za psihologiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci.

Detaljan program aktivnosti:

Letak s programom aktivnosti distribuiran je kao prilog Novom listu 17. veljače 2017.; a poseban prilog sa sažecima, odnosno zanimljivostima iz psihologije i opisom aktivnosti izlazi 18. veljače. Svi detalji nalaze se i na internetskoj stranici http://rijekapsihologije.org/program.

 

Mjesta održavanja aktivnosti:

 1. MAJ Brodogradilište d.d., ULJANIK Grupa, Ustanova ASK RI, Centar za odgoj i obrazovanje, Centar za socijalnu skrb Rijeka, Dnevni centar za rehabilitaciju „Slava Raškaj“, Dječji dom „Ivana Brlić Mažuranić“ Lovran, Dom hrvatskih branitelja na Viškovu, Dječji vrtić „Girice“, Dječji vrtić „Srdoči“, Dječji vrtić „Vladimir Nazor“, Dom učenika Sušak, Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Prostor Grada Crikvenice, Gradska knjižnica Rijeka – Narodna čitaonica, Gradska knjižnica Rijeka – Dječji odjel Stribor, Hrvatski kulturni dom na Sušaku, Hangar Matulji, HZZ RU Rijeka: Odsjek za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje, Informativni centar za prevenciju kriminaliteta, Klub Sušačana, Štand na Korzu (ispred Hrvatske pošte), Osnovna škola „Drago Gervais“, Osnovna škola Ivana Mažuranića, Osnovna škola Ivanke Trohar, Osnovna škola Srdoči, Osnovna škola „Gelsi“, Strukovna udruga za promicanje dobrobiti djece ”Portić”, Privatna psihološka praksa „PSIDRA“, Savjetovalište Smokvina, Sveučilišni savjetovališni centar – Psihološko savjetovalište, Srednja škola Antuna Barca, Srednja škola Ambroza Haračića, Strojarska škola za industrijska i obrtnička zanimanja Rijeka, Ekonomska škola Mije Mirkovića, Srednja talijanska škola Rijeka – Scuola media superiore italiana, Dječji dom „Tić“, Klub Tunel, Tehnička škola za strojarstvo i brodogradnju, Udruga Dira, Uljanik učilište – podružnica Rijeka, Udruga OKOLOnaOKOLO, Udruga za zaštitu obitelji – Rijeka, Villa Antonio, Vijećnica Grada Rijeke, Vijećnica Grada Malog Lošinja, Vijećnica Općine Matulji te Zapadni trgovački centar Rijeka.

 

Humanitarna akcija:

Prodajom ručno izrađenih predmeta (straničnika, bedževa, magneta, podmetača, privjesaka sa zanimljivostima iz psihologije, bojanke za velike i malene, te platnenih vrećica i bočica za vodu s logom Rijeke psihologije) prikupljat će se sredstva za opremanje kabineta za stručnu praksu učenika s teškoćama u razvoju Ekonomske škole Mije Mirkovića Rijeka. Promotivni materijali mogu se kupiti na štandu na Korzu (ispred “Hrvatske pošte”) svakim danom od 20. do 24. veljače u terminu od 10 do 17 sati; te u prostoru Zapadnog trgovačkog centra (ZTC) od 20. do 24. veljače u terminu od 16 do 20 sati, te 25. i 26. veljače (vikend) od 12 do 20 sati.

U ovu humanitarnu akciju može se uključiti i uplatom izravno na žiro-račun IBAN HR9123600001101536455 (poziv na broj 70505505759-06, svrha uplate: Humanitarna akcija).

Organizatori:

 • Odsjek za psihologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci
 • Psihološko savjetovalište Sveučilišnoga savjetovališnog centra
 • Udruženje studenata psihologije ‘Psirius’
 • Grad Rijeka
 • Ri Psi Alumni klub
 • SAZRI – udruga za pružanje podrške i pomoći akademskoj zajednici Rijeke
 • Centar za primijenjenu psihologiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci
 • SOS telefon — grad Rijeka, udruga za pomoć žrtvama nasilja
 • Društvo psihologa PGŽ

u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci

 

Generalni pokrovitelj:

 • Primorsko – goranska županija

 

Pokrovitelji:

 • Grad Rijeka
 • Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta
 • Zaklada Sveučilišta u Rijeci
 • Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci
 • Odsjek za psihologiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci
 • Centar za primijenjenu psihologiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci
 • Hrvatska psihološka komora
 • Prospekt d.o.o.
 • Tiskara Bat – print

 

Medijski prate i podržavaju:

 • Novi list
 • Kanal Ri
 • Radio Rijeka
 • Totalni FM
 • Teklić
 • RiTV
 • Moja Rijeka

 

Kontakt:

U slučaju dodatnih pitanja ili dogovora za medijsku suradnju, obratite se članici organizacijskog odbora Ani Nikšić (aniksic@ffri.hr; 091/88 63 217).

 

 

Sažetak:

Od 20. do 26. veljače u Rijeci i okolici održat će se šesta Rijeka psihologije, manifestacija koja se provodi u okviru 10. Tjedna psihologije u Hrvatskoj. Tih sedam dana psiholozi će približiti građanstvu brojne spoznaje iz različitih područja psihologije. U najbogatijem programu do sada koji broji čak 74 aktivnosti (predavanja, radionice, tribine, okrugli stolovi itd.), svatko može pronaći nešto za sebe. Ulaz je na sve aktivnosti besplatan, a uz svaku je naznačeno kome je namijenjena. Osim popularizacije psihologije, Rijeka psihologije ima i humanitarni karakter: prodajom promotivnih predmeta prikupljat će se sredstva za opremanje kabineta za stručnu praksu učenika s teškoćama u razvoju Ekonomske škole Mije Mirkovića Rijeka. Rijeka psihologije projekt je suradnje sveučilišne zajednice, lokalne samouprave i neprofitnog sektora koji promiče psihologiju i volonterstvo, a pri tome ima i humanitarni karakter. Sve informacije o manifestaciji i detalje programa potražite na www.rijekapsihologije.org.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u