Rijeka na listi najsigurnijih turističkih destinacija

Objavljeno 02.06.2020 - Turizam

Rijeka na listi najsigurnijih turističkih destinacija

Svjetska pandemija Covid-19 zaustavila je turistički promet gotovo u cijelom svijetu i stavila na čekanje sva putovanja u željene destinacije. Popuštanjem mjera i vraćanjem u novu normalu brojne svjetske i europske destinacije prilagođavaju se novonastaloj situaciji te polako otvaraju svoje granice i omogućavaju turistima posjet destinacije.

European Best Destinations, europska organizacija sa sjedištem u Bruxellesu koja promovira turizam i kulturu u Europi, odabrala je europska odredišta najmanje pogođena koronavirusom, a na listi se našla i Rijeka. Rijeka se ove godine već drugi put našla na listi „odabranih“ od strane European Best Destinations, kada je početkom godine izabrana u 10 najboljih destinacija koju svakako treba posjetiti 2020. godine.

Europska organizacija ističe kako je Hrvatska destinacija s gotovo 20 puta manje slučajeva Covid- 19 virusa u odnosu na ostale europske zemlje. Također izdvajaju Rijeku kao idealnu city-break destinaciju, koja će zasigurno biti top turistička destinacija ovog ljeta.

Uz Rijeku na popisu su se našla još dva hrvatska grada – Zagreb i Cavtat.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u