Rijeka i dalje iznenađuje s lošim pristupom prema svojoj luci!

Objavljeno 08.07.2019 - Vijesti

Rijeka i dalje iznenađuje s lošim pristupom prema svojoj luci!

Član Skupštine Primorsko-goranske županije, Bojan Kurelić, detaljno prati temu koja je tijekom proteklog vikenda zainteresirala brojne građane, a radi se o uspostavi direktne trajektne linije između Rijeke i Cresa. Talijanska tvrtka najavila je kako bi linija trebala započeti s prometovanjem 15. srpnja, no čini se da se ipak situacija zakomplicirala.

Talijani čak smatraju da ih lokalne i lučke vlasti opstruiraju te su zatražili pomoć od svoje Vlade, a popriličnu nevjericu izazvala je i navodna tvrdnja da ne postoje tehnički preduvjeti za prihvat trajekta, kao i loša prometna regulacija.

“Nekoliko stvari je sasvim jasno u ovoj priči… Kao prvo lučke uprave su države u državi i nije ni čudo što se politički podobnici tuku za uhljebiti se u iste. Tu se vrte milijuni praktički bez nadzora i kontrole zbog čega ćemo zatražiti da se izvješća o radu svih lučkih uprava u PGŽ stave na raspravu Županijske skupštine.

Isto tako je jasno da nekome iznimno smetaju komercijalne linije koje nisu na teret građana jer rade bez subvencija. Tako su nedavno lučke uprave pokušale sabotirati novu katamaransku liniju Rijeka – Krk – Rab – Pag – Zadar, a sada sabotiraju direktno povezivanje Rijeke s Cresom. A ono što me najviše ljuti u ovoj priči je argumentacija Lučke uprave Rijeka koja odbija dati suglasnost za trajektnu liniju jer riječka luka i putnički terminal nemaju tehničkih uvjeta za prihvat jednog trajekta tri puta dnevno!? Terminal kojeg smo platili 100 milijuna kuna i novo prometno rješenje za prilaz terminalu koje smo platili 6 milijuna kuna nemaju uvjeta za prihvat brodova. A čemu onda služe i zašto je uložen taj i toliki novac”, poručio je Kurelić u svom osvrtu na aktualnu situaciju.

Autor Fiuman.hr

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u