Rijeka dočekala predsjedanje kulture EUrope s bagerima i kamionima

Objavljeno 07.01.2020 - Izdvojeno

Rijeka dočekala predsjedanje kulture EUrope s bagerima i kamionima

Da nije žalosno bilo bi smiješno, no Rijeka je prvi grad u EUropi koji je svoje predsjedanje kulturom europe započeo bagerima, kamionima ispred svojih muzeja i kazališta, no niti stanje na ulicama nije ništa bolje pa se tako na Zvonimirovoj ulici, koja je ključna za povezivanje Rijeke i opatije svakodnevno prometni kaos.

Iako su svi građani upozoravali da se kasni na svim važnijim infrastrukturnim radovima od uređenja kolodvora, parkova, fasada, kazališta, koncertnih dvorana, muzejima i Obersnel i Grad Rijeka i Ministarstvo kulture RH kao i Vlada i Ured predsjednice su zatvarali oči pred ovim problemom i danas imamo stanje koje imamo.
Rijeka se nije uspjela spremiti za EPK 2020 i s time je učinjena sramota svima u Hrvatskoj!

Možda najveća sramota RIJEKA EPK 2020 su dva velika kazališta koja Rijeka ima. Jedno je zatićeno i neodržavano te se ispred njega danas odvijaju nekakvi radovi, a unutra ne radi glavnina toaleta, a stolarija izgleda i više nego grozno. Radi se o HNK Rijeka! Drugo pak kazalište je također državno zaštićeno, no ono je spletom okolnosti uspjelo uletjeti u ruke privatniku koji je u odličnim vezama s Gradom Rijeka i SDPom te su oni uspjeli kazalište do te mjere zapustiti da je već godinama zatvoreno.

Građani su u šoku kao i prvi gosti koji su počeli dolaziti u Rijeku željni kulturnih događanja u uređenim objektima.

Građani traže kazne za odgovorne koji se nisu uspjeli pripremiti, a imali su dovoljno vremena.

Urednik KIGO TVa napravio je jedno javljenje u kojem možete vidjeti kako danas početkom predsjedanja kulturom EUrope izgleda HNK u Rijeci!

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=bBE9FqEDHYw

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u