Revija Europske filmske nagrade u Art-kinu: Stiže i novi Polanski!

Objavljeno 27.11.2019 - Kultura

Revija Europske filmske nagrade u Art-kinu: Stiže i novi Polanski!

Prosinac u Art-kinu počinje u velikom stilu – revijom filmova nominiranih za prestižnu Europsku filmsku nagradu. Od 1. do 5. prosinca na velikom platnu Art-kina prikazat će se ukupno pet vrhunskih i recentnih europskih filmskih ostvarenja od kojih su čak četiri nominirana u kategoriji najboljeg europskog filma – Tuga i slava Pedra Almodóvara, Oficir i špijun Romana Polanskog, Razbijačica sustava Nore Fingscheidt i Izdajnik Marca Bellocchija.

Od 1. do 5. prosinca na velikom platnu Art-kina prikazat će se ukupno pet vrhunskih europskih ostvarenja, a reviju Europske filmske nagrade, europskog pandana američkog Oscara, otvara s četiri nominacije nagrađen novi film španjolskog velikana Pedra Almodóvara, dugoočekivana Tuga i slava s Antoniom Banderasom u glavnoj ulozi, za koju je španjolski glumac dobio nagradu u Cannesu.

Revija Europske filmske nagrade u Art-kino premijerno donosi i novi film kontroverznog oskarovca Romana Polanskog, povijesnu dramu Oficir i špijun (četiri nominacije) o aferi Dreyfus, nagrađenu Srebrnim lavom na proteklom filmskom festivalu u Veneciji. Među odabranicima Europske filmske akademije nalazi se i Izdajnik (četiri nominacije) veterana talijanskog filma Marca Bellocchija, film o životu jednog od najpoznatijih mafijaških pokajnika Tommasa Buscette, zatim njemački kandidat za nagradu Oscar Razbijačica sustava (dvije nominacije), drama o gnjevnoj djevojčici kojoj socijalni sustav ne može pronaći udomitelja, nagrađena Srebrnim medvjedom na Berlinaleu te Visoka djevojka (jedna nominacija), drama inspirirana pričama sovjetskih žena iz Drugog svjetskog rata, objavljenima u kontroverznoj knjizi Rat nema žensko lice nobelovke Svetlane Aleksijevič.

32. izbor Europske filmske nagrade koju dodjeljuju Europska filmska akademija i EFA Productions ove se godine održava u Berlinu, 7. prosinca, a nagrada se dodjeljuje u čak 24 kategorije (najbolji igrani, animirani i dokumentarni film, najbolja komedija, redatelj, scenarij, glumac/glumica, produkcija, zvuk, montaža…). Prvenstveni je cilj nagrade promovirati izvrsnost i raznolikost europske kinematografije, privući novu publiku te skrenuti pažnju na nove europske talente.

Raspored prikazivanja:

1.12. | 20:00 | TUGA I SLAVA (P. Almodovar)
2.12. | 17:30 | VISOKA DJEVOJKA (K. Balagov)
3.12. | 20:00 | IZDAJNIK (M. Bellocchio)
4.12. | 17:15 | RAZBIJAČICA SUSTAVA (N. Fingscheidt)
5.12. | 20:00 | OFICIR I ŠPIJUN (R. Polanski)

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u