Raste dionica Leda

Objavljeno 06.11.2017 - GospodarstvoIzdvojeno

Raste dionica Leda

Na Zagrebačkoj su burzi danas ujutro Crobex indeksi pali su na najniže razine u gotovo mjesec dana, nastavljajući silaznom putanjom od prošloga tjedna kada su izgubili više od 2,5 posto. Na početku jutrošnjeg trgovanja Crobex je pao 0,58%, na 1.830 bodova, dok je Crobex10 skliznuo 0,82% na 1.071 bod. Cijena dionice Leda nadoknadila je dio gubitaka od petka.

Redovni promet u prvih pola sata današnjeg trgovanja dosegnuo je 2,8 milijuna kuna, otprilike isto kao u petak u ovo doba. Najveći promet ostvaren je dionicom Leda, 1,9 milijuna kuna, a cijena joj je porasla oko 8 posto, na 651 kunu. Ostalim dionicama Agrokorovih kompanija trguje se po modelu dražbe, pa će njihove cijene biti poznate tek na kraju današnjeg trgovanja. Po likvidnosti nakon Leda slijedi dionica HT-a, s prometom od 180 tisuća, pri čemu joj je cijena pala 0,5 posto, na 168,4 kune. Većina dionica jutros bilježi pad cijene, pri čemu su među najvećim gubitnicama dionice Tehnike, s padom cijene za 22 posto, Saponije za 8,5 posto, Maistre za 8 posto, i Đuro Đaković grupe za 7,1 posto.

Podsjetimo, u petak su Agrokorove dionice potonule – primjerice vrijednost dionica Jamnice i Leda pala je oko 90 posto. Budući da su u te dionice ulagali i mirovinski fondovi, opravdan je strah da će se to itekako odraziti na buduće mirovine. U medijima se gubitak mirovinskih fondova procjenjuje na 200 milijuna kuna jer je, primjerice, dionica Leda prije godinu dana vrijedila 11.225 kuna, a u petak je pala na samo 603 kune.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u