Rast hrvatskog BDP-a bio je veći od prosjeka u EU-u

Objavljeno 31.08.2017 - GospodarstvoVijesti

Rast hrvatskog BDP-a bio je veći od prosjeka u EU-u

Premijer Plenković se osvrnuo na izvještaj Državnog zavoda za statistiku o BDP-u u drugom kvartalu ove godine. BDP raste već 11 tromjesečja, što je, kaže, izrazito pozitivna vijest, kao i činjenica da je BDP u drugom kvartalu u odnosu na prvi rastao 0,8 posto, što je više od 0,6 posto rasta u prvom kvartalu. Istaknuo je i da je rast hrvatskog BDP-a u drugom tromjesečju bio veći od prosjeka u Europskoj uniji (EU).

Govoreći o susretu s mljekarima, Plenković je kazao da su ga oni upozorili na tešku situaciju s problemima mljekarskog sektora. Razgovarali smo o mjerama koje će Vlada poduzeti kako bi se njihov položaj pomogao i olakšao. Vjerujem da ćemo nastaviti dijalog, a i da ćemo razgovarati s otkupljivačima mlijeka. Ključ problema je u vrlo niskoj otkupnoj cijeni mlijeka, napomenuo je.

Jučer je predsjednica Republike sudjelovala na obilježavanju 10 godina od stradanja 12 vatrogasaca, heroja, rekao je Plenković. Pritom je želio još jednom izraziti sućut i zahvalnost poginulim vatrogascima te poštovanje njihovim obiteljima. Želimo da se do kraja rasvijetle sve okolnosti te tragedije, dodao je.

Premijer je kazao i da će na idućoj sjednici Vlade biti donijete odluke o nagradama vatrogascima i svima drugima koji su doprinijeli da se požari ove ljetne sezone što prije ugase. Napomenuo je da nije bilo ljudskih žrtava i štete na ključnim infrastrukturnim objektima.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u