Rasprodani koncert za pamćenje Lane Kos i Leona Košavić u hotelu Bellevue

Objavljeno 08.08.2017 - IzdvojenoKultura

Rasprodani koncert za pamćenje Lane Kos i Leona Košavić u hotelu Bellevue

prvi vikend u kolovozu u lošinjskom hotelu Bellevue obilježio je ekskluzivni nastup popularne sopranistice Lane Kos i baritona Leona Košavić. Dvoje perspektivnih umjetnika pjevačkim izvedbama i zapaženim nastupima već su osvojili vodeće pozornice svjetske operne scene, poput Arene di Verona i Covent Gardena. Tako su i u intimnoj atmosferi prvog lošinjskog 5* hotela za sve ljubitelje klasične glazbe priredili koncertnu večer za pamćenje, a za koju se danima prije tražila ulaznica više.

S rasponom glasa od tri oktave, 33-godišnja sopranistica Lana Kos ostvarila je čitav niz zapaženih nastupa na nekoliko svjetskih jezika u opernim kućama diljem svijeta, od Čilea, Španjolske, Belgije, Francuske, Slovenije do Izraela, Rusije i Japana, a s prijateljem, talijanskim tenorom Andreom Bocellijem, nastupala je u Areni Zagreb 2014. zajedno s popularnim 2 Cellosima. Bariton Leon Košavić (25) jedan je od trenutačno najtraženijih mladih hrvatskih baritona, a već mu sada predviđaju globalni uspjeh.

Dobitnik je nekolicine umjetničkih nagrada zahvaljujući svojim nastupima u Nacionalnoj operi u Helsinkiju, londonskom Royal Opera Houseu, te u operama u Bruxellesu, Rotterdamu, Lausannei, Liegeu i Stuttgartu. Svojom duboko emotivnom izvedbom „Panis Angelicus” očarao je čak i belgijski kraljevski par.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u