Raspada se SDP

Objavljeno 16.02.2014 - Vijesti

Raspada se SDP

Bilo je žalosno jučer gledati odgovore visokih dužnosnika SDPa u Vladi RH na pitanje gdje im je predsjednik stranke i Vlade dok se govori o rebalansu proračuna.

Svi su znali da je Milanović u Austriji na skijanju i bez obzira što se s time nisu slagali, morali su lagati medijima da nemaju saznanja o tome gdje je famozni Zoky. Svi su bježali od medija i pravili se mutavi, što je doista jadno i deplasirajuće za ljude koji se žele baviti politikom i uzimati plaće koje svi plaćamo.

Neslužbeno saznajemo da je i u samom SDPu mnogima dojadilo Milanovićevo ponašanje pa su u toj stranci sve veća previranja, svađe i raskoli.

Gdje je premijer?

I dok ministri imaju radni vikend, premijer je odmoru. Iz Vlade nam je potvrđeno da je Zoran Milanović otišao na skijanje u austrijski Nassfeld s obitelji. Večeras se vraća u Zagreb.

Evo što o tome misli ministar Jovanović – Ne znam gdje je premijer, tako da vam ne mogu odgovoriti na to pitanje. Ako je na skijanju u Nassfeldu svatko zaslužuje trenutak svog odmora da bi mogao normalno raditi svoj posao u radnom tjednu.

Da nije vrijeme za skijanje i odmor, u Zadru je prije početka osnivačkoga skupa stranke OraH za to područje izjavila bivša SDP-ovka, Mirela Holy, predsjednica OraHa. Moram priznati da nisam čula tu informaciju, ali mislim da Vlada ima jako puno posla te da ovaj trenutak nije dobar za odlazak na odmor. Bilo gdje., rekla je Holy.

Ministar financija Slavko Linić i dalje odbija odgovoriti kada će biti dovršen rebalans proračuna kao ni što će učiniti ako mu ministri otkažu poslušnost vezano uz rezanje troškova u svojim resorima.

Pričljiviji su pak bili ostali SDP-ovci – koji su se okupili na konstituirajućoj sjednici Županijskog odbora SDP-a Primorsko-goranske županije.

Potpredsjednica Vlade i ministrica Milanka Opačić potvrdila je da pregovori oko rebalansa još traju. Ona kao i dio ministara već su obavili konzultacije kod Linića – drugi dio tek treba. Svi smo se trudili maksimalno racionalizirati svoja ministarstva iako smo svi poprilično već uštede napravili, živimo na rubu onoga što je izdržljivo svakog od sustava, ali naprosto nema druge, više se ne može živjeti na dug, izjavila je ministrica socijalne politike i mladih.

Govoreći o uštedama u Ministarstvu socijalne politike i mladih, kazala je da je ono ostalo bez 40 milijuna kuna, s time da je već u 2014. proračun smanjen za 150 milijuna kuna.

Ozbiljno se radi na poslu pripreme proračuna i jedna činjenica da je netko opljačakao i pokrao ovu državu u proteklih osam godina a dva mandata, da netko drugi mora spašavati što se spasiti da, to je činjenica, poručio je Igor Dragovan, glavni tajnik SDP-a.

Ministar obrazovanja Željko Jovanović nije odgovorio koliko će on rezati u svojem resoru. Plaće učitelja nisu upitne, ali dodaci jesu. Mi još uvijek nismo postigli dogovor s ministrom Linićem. I naši razgovori se nastavljaju u ponedjeljak vezano uz sredstva koja su namijenjena ministrarstvu obrazovanja i sporta, rekao je ministar Jovanović.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u