Radikal Vučić ponovno protiv Hrvatske

Objavljeno 07.08.2018 - Vijesti

Radikal Vučić ponovno protiv Hrvatske

Između Hrvatske i Srbije ponovno nategnuti odnosi i to ponajviše zbog radikalnog vodstva Srbije koje ne odudara niti milimetar od Miloševićeve i Šešeljeve politike iz devedesetih.
Predsjednik Srbije radikal Aleksandar Vučić u utorak je na konferenciji za novinare u Beogradu, među ostalim, komentirao novo zahlađenje odnosa između Srbije i Hrvatske.

“Nažalost, naši odnosi nisu bili osobito topli i srdačni, ne zbog odluke Srbije, već zbog permanentnog vođenja politike protiv naše zemlje i protiv našeg naroda. Moja želja za sve boljim odnosima s Hrvatskom ostaje. Neću ih moliti i neću kukati zbog hajki koje vode protiv mene umjesto da dobro pogledaju što su radili” rekao je Vučić. “Sve što sam govorio, govorio sam na dostojanstven i pristojan način, ne iznoseći ni jednu uvredu. Ne iznoseći fašističke pozdrave, niti bilo što slično. Što ne bih rekao da je bio slučaj u Glini i nekim drugi mjestima u Hrvatskoj”, rekao je Vučić.

“Imam drugu molbu za njih. Kad hoće, dobrodošli su u Srbiju, bilo da imaju izbore, bilo da im to politički odgovara – kad ne žele, ne moraju. Ja od razgovora s bilo kim tko dramatično drukčije misli ne bježim i nisam kukavica da se sklanjam od teških riječi i svega drugog. Na ovu hajku i harangu koju provode po medijima odgovaram mirnoćom i osmijehom. Molim da ne vode hajku i harangu protiv Milorada Pupovca jer mi nije pisao ni sugerirao nijednu riječ”, rekao je.

“Koji su s broja od 622 tisuće spali na broj od 186 tisuća. Vjerojatno, u međuvremenu isparili. Možda i to bude nečije licemjerno objašnjenje u budućnosti”, nastavio je. “Napravili smo puno toga i mnogo čime bi se mogla dičiti hrvatska predsjednica što je postignuto poslije naših razgovora po pitanju prava Hrvata u Srbiji”, kazao je Vučić. Vučić je pobrojio što sve Srbija radi i rješava kad je riječ o Hrvatima u Srbiji, od obnove doma kulture do podupiranja nekih manifestacija.

Dogovoreno je i da počnu razgovori su vezi s obilježavanjem mjesta stradavanja Hrvata u Srbiji tijekom 90-ih godina prošlog stoljeća. “Trebaju predložiti način, mi prijedlog čekamo”, kaže. “Milijun puta sam griješio, rekao što nisam trebao. Živ čovjek pogriješi pa kaže oprostite. Sve što sam rekao u Bačkoj Palanci, sam sam pisao, deset puta pročitao, ponovio bih to jedanaesti put. Osim što bih mogao i produžiti i reći još ponešto o načinu na koji je slavljena Oluja, da sam mogao pogledati dan unaprijed na 5. kolovoza, još bih toga rekao”, kaže Vučić.

Dodaje da razumije histeriju u Hrvatskoj i da je u hrvatskim novinama više njegovih slika nego Kolinde Grabar-Kitarović i Andreja Plenkovića. “Sve su ostvarili. Sve što su željeli protiv Srba ostvarili su i još glume žrtve i sve je to prošlo. Sad se pojavio neki mali Vučić iz malene poražene Srbije da govori stvari koje nisu htjeli čuti. Razumijem ih i da sam na njihovom mjestu, možda bih i ja isto radio”, kaže Vučić.

Opet se vratio na srpske žrtve u Drugom svjetskom ratu. “Ne smijem dopustiti manipulaciju brojem žrtava, ne smijem dopustiti da se izbriše kolektivno pamćenje iz sjećanja našeg naroda na najstrašniju tragediju našeg naroda, a to je bio Jasenovac, Jadovno…” rekao je.

“Žao mi je što je netko ljut što sam nešto nazvao pogromom, podsjetio sve da je Nikola Tesla Srbin. Nema podataka da je ikada rekao ono o srpskom rodu i hrvatskoj domovini, to je komunistička izmišljotina. Tesle su strašno stradale od ustaškog režima. Više od 90 njih je pobijeno. Da je Tesla bio u Lici u to vrijeme, sasvim sigurno ne bi preživio, kao što nitko od njegovih nije preživio. Žao mi je što su to činjenice”, rekao je Vučić.

“Svatko tko se bori za Srbiju i njezine interese uvijek će biti meta i tu nema iluzija, poručuje Vučić i ponavlja da je previše star da bi bio uplašen.

Vučić je ekstrmni radikal i poticatelj terorista na području Hrvatske da otmu dio teritorija Hrvatske i da čine zvjerstva nad Hrvatima. On je patološki mrzitelj Hrvatske i svim političarima u Hrvatskoj treba zabraniti komunikaciju s ovim čovjekom. Kod njega nema demokracije niti iskrenog cilja normalizacije odnosa s Hrvatskom, jer osoba koja ne priznaje zločine koje su Srbi počinili Hrvatskoj u devedesetima ne može biti netko s kime će Hrvatska moći ostvariti odnose na EU i NATO temeljima. Postoji cijeli niz video zapisa i govora u kojima se jasno viti da je Vučuć dio terorističke cjeline i protiv istoga se trebaju pokrenuti istrage. U Hrvatskoj je i Ustavom jasno definirano da se Vučičevo ponašanje na teritoriju Hrvatske u devedesetima smatra nezakonitim.
Srbija je ponovno skrenula u devedesete i svojom mržnjom i ponašanjem zaslužuje gospodarsku i političku blokadu.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u