PUTOKAZI PREDSTAVLJAJU NOVI ALBUM “MEANDRI !

Objavljeno 16.03.2020 - Zabava

PUTOKAZI PREDSTAVLJAJU NOVI ALBUM “MEANDRI !

Legendarni riječki “Putokazi” glazbenoj javnosti predstavljaju svoj novi, 14. album “Meandri”. Ova jedinstvena glazbena pojava na sceni punih trideset i šest godina postojanja, iz albuma u album, iz generacije u generaciju, kroz više od 400 pjevača hrabro istražuje, promišlja glazbu izvan okvira i s prepoznatljivim osmijehom čuva ono što se danas rijetko nailazi – predanost ideji i pristup izbrušen do savršenstva.

“Odlučili smo zagrebati najdublje. Dosljedni sebi, uronili smo u novi projekt od početka do Smrti. Skladbe u Meandrima Putokaza su putovanja koja izmjenuju tijek, korita Rječine, oštro i krivudavo s promjenama pravca, ali uvijek s konačnim ciljem. Konačnim poput Smrti, koja je uvijek na koncu novog početka. Ako nisi upoznao tamu, nećeš znati cijeniti Svjetlost. Ako ne poštuješ Tugu i Smrt, nećeš znati poštovati Život.”, kažu o novom projektu Putokazi.

Glasovnu izvedbu pjevača Putokaza u “Meandrima” prate autohtoni žičani instrumenti i udaraljke u tradicionalnim ritmovima Primorja, Hrvatske, ali i svih strana svijeta u jedinstvenoj cjelini koja pršti vrhunskom izvedbom.

Autorica pjesama i vokalnih aranžmana je Miranda Đaković.

Zoran Majstorović i Iztok Turk potpisuju instrumentalne aranžmane te glazbenu produkciju Albuma.

Likovno oblikovanje omota važna je dimenzija kreativnog stvaranja Putokaza, prateći osnovnu ideju glazbenog izričaja, autor Saša Ostojić, jednostavno simbolizira dostojanstvenu mijenu u našim životima, ne postoje ni početak ni kraj. Postoje samo Meandri kao životni zavoji kojima protječemo.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u