Prva hrvatska utrka Djedova Božićnjaka u središtu Zagreba

Objavljeno 10.12.2014 - Zabava

Prva hrvatska utrka Djedova Božićnjaka  u središtu Zagreba

Stotine Djedova Božićnjaka okupit će se na Trgu bana Jelačića u Zagrebu u nedjelju 21. prosinca na prvoj hrvatskoj utrci Djedova Božićnjaka koja će početi u 12 sati. Tako će i glavni grad Hrvatske imati prigodu stati uz bok drugim svjetskim metropolama koje takve utrke priređuju već godinama i u kojima sudjeluje impresivan broj trkača. To zabavno događanje promiče zdrav život i kretanje, a ujedno ima i humanitarnu crtu jer će se u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem prikupljati darovi za djecu s poplavljenih područja. Revijalna je utrka dio ovogodišnjega bogatog zagrebačkog adventskog programa, a organizira se pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Zagreba i Coca-Cole u Hrvatskoj.

„Većini je poznato kako je upravo Coca-Cola još davne 1931. osmislila lik Djeda Božićnjaka koji i danas poznajemo, a s vremenom je taj simpatični djedica postao jednim od najprepoznatljivijih simbola božićnih i novogodišnjih blagdana. Pridoda li se tomu i činjenica da je Coca-Cola neizostavni dio obiteljskih okupljanja oko blagdanskoga stola, sasvim je jasno da smo s veseljem podržali ovaj projekt i s nestrpljenjem ga iščekujemo. Posebno nas veseli humanitarna crta projekta koja će nam omogućiti da razveselimo djecu s poplavljenih područja prigodnim blagdanskim darovima“, izjavila je Ana Kljaić, direktorica komunikacija i odnosa s javnošću tvrtke Coca-Cola Adria za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Producent i inicijator ovog cjelokupnog projekta i utrke je Aleksandar Kovačević, koji je u prosincu prošle godine uspio ujediniti djecu iz mnogih zagrebačkih županija u projektu izrade jedinstvene Najdulje božićne čestitke.

Coca-Colina utrka Djedova Božićnjaka počet će u 12 sati na glavnome zagrebačkom trgu odakle će građani trčati po utvrđenome smjeru od Trga bana Josipa Jelačića Ilicom i Mesničkom ulicom do Trga svetoga Marka te Radićevom ulicom natrag do cilja na Trgu bana Josipa Jelačića. Svi će zainteresirani moći trčati u vlastitome kostimu Djeda Božićnjaka ili će ga ga kupiti po promocijskoj cijeni do isteka zaliha, a sudionici će nakon utrke dobiti prigodnu zahvalnicu i bočicu Coca-Cole za osvježenje. Na glavnoj će se pozornici na Trgu od 11 do 13.30 održavati i prigodan zabavni i glazbeni program pod nazivom „SVI zaJEDNO za RADOST BOŽIĆA“ u partnerstvu s Večernjim listom.

Organizatori pozivaju sve sudionike, građane i hrvatske tvrtke da, osim sudjelovanja u utrci, podrže i njezinu humanitarnu misiju prikupljanja darova za ljepši Božić djece s poplavljenih područja. Akcija se organizira u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem, a pokloni će se prikupljati na posebnim štandovima na Trgu bana Jelačića. Akciju je moguće podržati i pozivom na humanitarni broj Hrvatskoga Crvenog križa za pomoć poplavljenim područjima 060 9011.

Očekuje se da će se prvoj hrvatskoj utrci Djedova Božićnjaka u Zagrebu pridružiti i građani iz drugih dijelova Hrvatske. Skupine građana, sportski savezi i druge organizacije koje se žele skupno prijaviti za sudjelovanje u utrci mogu to učiniti prijavom na e-adresu prijave@organizatori.hr.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u