Probudio se Lucian Vukelić, predsjednik riječkog HDZa

Objavljeno 06.10.2019 - Vijesti

Probudio se Lucian Vukelić, predsjednik riječkog HDZa

Lucian Vukelić je predsjednik Hrvatskog biatlonskog saveza, član i dopredsjednik liječničke komisije HOO-a, ravnatelj HZZO-a i šef riječkog HDZa. Ovo zadnje možda je i najvažnije za funkcioniranje trećeg grada po veličini u Hrvatskoj i upravo tu je Vukelić najviše zakazao.
Kad ste ikada čuli za što se bori čovjek koji vodi najveću oporbenu stranku u Rijeci?
Koji je njegov stav oko Galeba, Teatra Fenice. Zašto bolnice u Rijeci izgledaju loše, posebno ona za djecu na Kantridi? Što Vukelić misli o razvaljenom riječkom priobalju, razvaljenim zgradama poput Hartere, Export drva, Rikarda Benčića. Što Vukelić misli o nepravilnom odnosu prema gospodarenju otpadom, prezaduživanjima za sportske objekte, preskupom Energu, problemu s parkiranjem na Rastočinama. Što Vukelić misli o programu EPK, Fiumanci , Rijeka Boat Showu, Riječkom karnevalu???

Ne znate?

Nije nikakvo čudo. Lucian Vukelić nema nikakav stav oko ničega u Rijeci, no sad se probudio i shvatio da da mora priključiti organiziranom linču ekstremne ljevice protiv HDZovke Ivone Milinović koja je gostovala na jednoj emisiji i cijelo vrijeme probala dokazati da navijanje torcide gdje postoje elementi šovinizma nisu primjereni. U žaru razgovora djevojka se poslužila žargonom torcide te je probala skrenuti pozornost da je čak i ne logično da torcida pjeva Riječanima o nekakvim vrbama na kojima bi trebalo vješati Srbe kada se zna da u dalmatinskom zaleđu ima veći postotak Srba uz pitanje dali to znači da onda MOŽDA tamo trebaju vrbe? Pitanje je bilo retoričko jer većina dalmatinskog zaleđa najvija za Hajduk i postavlja se pitanje da li to torcidaši šalju poruku i svojim navijačima?

Nespretno objašnjavanje Ivone Milinović iskoristili su Pupovac, SDSS, novinari simpatizeri komunizma i diktature no i dio samih riječkih HDZovaca koji surađuju s Obersnelom i SDPom i njegovim satelitima od kojih najjači satelit je danas stranka Lista za Rijeku.

Ivona Milinović više nije imala mogućnost za objašnjenje, demant, ispriku… NIŠTA. Po ocjeni ekstrene ljevice ona je ubojica koja bi na vrbe vješala Srbe, ona je koljačica, ustaša, zločinac.

Ivoni se ne daje pravo da kaže svoje mišljenje, da zaustavi ovaj orkestrirani napad s objašnjavanjem stava jer je ona loša i gotovo!

No zašto je Ivona Milinović loša? Je li stvarno to zbog toga što netko stvarno misli da bi ona odjednom postala vješačica i koljačica Srba u Hrvatskoj?

Ne, naravno da ne, no Ivona je postala najglasnija i najprepoznatljivija HDZovka koja otvoreno govori o krađi novaca građana Rijeke za propale projekte poput obnove olupine Galeb, skupe sportske objekte u gradu koji je u bankrotu. Ivona ukazuje na krađu novaca građana Hrvatske za potrebe Pupovca, SDSSa, ukazuje na zatvaranje uzornog čovjeka Hrvata na temelju lažnog svjedočenja jednog čovjeka Srbina koji je usput rečeno u HDZu!
Ivona pokazuje i na anomalije unutar samog riječkog HDZa i tu postaje najveći problem i SDPu i HDZu koji u idili žive u Rijeci već skoro 30 godna.

Danas Ivona Miličević, jučer Hrvoje Burić. Svi tvrde isto. U HDZu Rijeka trenutačno postoje tri frakcije. Zbog tog problema otišao je Hrvoje Burić iz stranke kao i mnogi istinski HDZovci. Stranka je u Rijeci u raspadu, a za sve je kriv čovjek koji je jednostavno neuspješan i koji nije u stanju biti dobar političar na terenu.

Lucian Vukelić je tek shvatio da je predsjednik naj jače oporbene stranke u Rijeci HDZa kad su ekstremni ljevičari ustali protiv Ivone Milinović koja izgleda i njemu smeta.

Stoga je poslao medijima ovo priopćenje:

Predmet: istup vijećnice Milinović
Predsjedništvo Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice grada Rijeke oštro osuđuje svaku izjavu netrpeljivosti i netolerancije Gradske vjećnice Grada Rijeke Ivone Milinović koje je iznijela u emisiji “Podcast Velebit”. Navedeno medijsko gostovanje nije bilo koordinirano s HDZom te se ograđujemo od svake izjave vijećnice Milinović. Na stranačkim tijelima raspravit ćemo o navedenom te donijeti odluku o daljnjem tijeku pokretanja stegovne mjere.

Što se dogodilo s Vukelićem da je odjednom se probudio te da tvrdi da gostovanje nije bilo koordinirano s HDZom kad HDZ Rijeke nema nikakvu koordinaciju oko pojavljivanja u medijima jer se u medijima uglavnom ne pojavljuje nitko iz HDZa koordinirano. Zašto se Vukelić ne obrati građanima Rijeke s važnim temama, onim temama što Riječane zanima i koje im mogu poboljšati životni standard i zašto on sam ne nameće ritam tema i ne koordinira HDZ?

Koliko uopće Vukelić živi u Rijeci jer je cijelo vrijeme na relaciji Zagreb Opatija i može li on po svome stilu života uopće biti osoba koja može voditi riječki HDZ.

Po rezultatima je očito da ne može i od njega sve veći broj riječkih HDZovaca očekuje ostavku! Zamršena demokratizacija riječkog HDZa tjera njihove simpatizere prema MOSTu pa stoga ne čudi da je riječki MOST na zadnji izborima dobio čak tri vijećnika. Sve veći broj ih i apstinira od izbora i djelovanja unutar HDZa!

Za koga radi Vukelić potpuno je nejasno, no za HDZ svakako ne! Do kada?

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u