Prije 5 godina je Stjepan Mesić ponudio najjeftinije rješenje za Galeb , i?

Objavljeno 12.07.2019 - Vijesti

Prije 5 godina je Stjepan Mesić ponudio najjeftinije rješenje za Galeb , i?

Veliki ljubitelj brodova i mora, bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić, nudio je prije čak pet godina sasvim logično rješenje za brod “Galeb”, a KIGO.hr je prvi objavio ovu vijest 14. kolovoza 2014. godine. Obersnel i njegova ekipa su se oglušili na prijedlog tadašnjeg predsjednika Hrvatske jer su mislili da su pametniji i da sve sami mogu najbolje. Obersnel je svojim idejama oštetio građane Rijeke 11 milijuna kuna za sada, a Mesićev prijedlog je potopljen kao i ideja spašavanja Galeba.
Mesićev je prijedlog je bio da se kod država bivših nesvrstanih članica traži donacija ili sponzorstvo za obnovu broda mira, brod “Galeb” te da se on ponovno s hrvatskom posadom uputi po svijetu širiti mir i toleranciju kao što je to bilo i u hladno ratno vrijeme.
Predsjednik Mesić je držao da je potreba za mirovnim porukama danas važnija nego ikada i da brod “Galeb” ima za to sve povijesne pretpostavke.
Ovaj prijedlog konačno bi pojeftinio Riječanima život u gradu jer više ne bi plaćali i razbacivali se sa milijunima kuna iz gradskog proračuna , nego bi brod konačno počeo ploviti, zapošljavati i zarađivati.


Igor Lalić, Stjepan Mesić i Leo Pavela

Projekt angažiranja više od 100 članica bivših nesvrstanih država na projektu obnove “Galeba”, bio bi svakako održiv prijedlog, a poruka koja bi se poslala s broda “Galeb” današnjem svijetu i današnjim političarima je neprocjenjiv.
Dobri odnosi predsjednika Mesića s mnogim predsjednicima i državama znatno  su mogli pomoći u realizaciji ove ideje s kojom se Hrvatska ponovno vraća na politički aktivnu kartu svijeta, no gradsko poglavarstvo je odbilo kontaktirati Stjepana Mesića te su se upustili u gubljenje preko 11 milijuna kuna Riječana do sada, a gubitci se nastavljaju.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u